Noua armă fatală contra bacteriilor rezistente: Supermolecula în formă de tirbuşon

Chimiştii britanici au creat o supermoleculă în formă de tirbuşon, care, atunci când este orientată în direcţia corectă, are toate şansele să devină o armă eficientă contra bacteriilor, chiar şi împotriva acelora care au devenit rezistente la antibioticele tradiţionale.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 17:47
Noua armă fatală contra bacteriilor rezistente: Supermolecula în formă de tirbuşon

Marea reuşită a chimiştilor britanici constă în faptul că au realizat molecule-tirbuşon orientate toate în acelaşi sens (stânga sau dreapta), în condiţiile în care până în prezent cele produse în laboratoare reprezentau un amestec de molecule orientate în ambele direcţii, potrivit Mediafax.

„Începând de acum, putem oferi unei molecule orientarea pe care o dorim, în funcţie de efectul pe care vrem să îl obţinem”, a explicat profesorul Peter Scott de la Universitatea Warwick din Marea Britanie.

„Obţinând orientarea cea bună, putem şi să diminuăm doza de medicamente la jumătate, iar prima consecinţă va fi aceea că vor fi reduse efectele secundare. (…) Pentru pacienţi, este mai sigur să înghită doar jumătate din doză”, a adăugat chimistul britanic.


loading...