Noua lege care îi înfurie pe şoferi: Aproape 1.200 de euro amendă pentru deschiderea ușii vehiculului cu mâna greșită VIDEO

La sfârșitul lunii ianuarie, în Marea Britanie va intra în vigoare un set de 49 de modificări în legislaţia rutieră, care ar trebui să facă „mai ușoară viața pe drumuri”, dar unele dintre ele au provocat o adevărată furtună în rândul şoferilor.

25 ian. 2022, 14:45
Noua lege care îi înfurie pe şoferi: Aproape 1.200 de euro amendă pentru deschiderea ușii vehiculului cu mâna greșită VIDEO

Una dintre noile reguli îi pedepsește pe acei şoferi care deschid ușa cu mâna „greșită” la ieșirea din vehicul, iar amenda preconizată este de 1.000 de lire sterline, sau 1.195 de euro, scrie express.co.uk.

Noua regulă este de fapt „veche”, și este vorba despre metoda „ Dutch Reach ”, care a apărut în Țările de Jos în anii 1960 și care a fost folosită de mult timp în unele țări ale Uniunii Europene. În Țările de Jos, se predă în școli și colegii și este folosită și ca probă la examenul de conducere pentru obţinerea permisului auto.

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Şoferii care dau flashuri sau frânează brusc riscă amenzi de peste 1000 de lei şi suspendarea permisului

Dacă în România s-ar aplica „Dutch Reach”, șoferii ar trebui să deschidă ușa cu mâna dreaptă, ceea ce i-ar obliga să se uite în oglinda retrovizoare și în spatele mașinii, eliminând astfel punctele moarte și permițând vizibilitatea deplină a zonei.

Aşadar, ușa ar trebui să fie deschisă cu mâna aflată „departe”, astfel încât corpul să se întoarcă, iar vederea din mașină să fie îndreptată peste umăr. Acest lucru face mai ușor de observat pietonii, bicicliștii și toți ceilalți utilizatori ai drumului.

Citeşte şi COD RUTIER 2022: Greşeala banală care îţi poate aduce o amendă de 700 de lei la un control de rutină

Exemplificare cum ar trebui deschisă corect uşa maşinii, de către şoferi: