Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic COVID-19 pentru care se instituie măsura carantinei la venirea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 50 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 08:07
Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic COVID-19 pentru care se instituie măsura carantinei la venirea în România

„Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii”, se arată în Hotărârea 50.

Între ţările care se află pe listă sea află Belgia, Olanda, Franţa, Spania şi Marea Britanie.

VEZI HOTĂRÂRE nr. 50 din 26.10.2020 


Ludovic Orban: Ne gândim la restricţii de circulaţie pe timpul nopţii

Ludovic Orban a anunţat că se ia în calcul introducerea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii din cauza petrecerilor la care participă foarte mulţi tineri. 

Întrebat de jurnalişti despre restricţiile care s-ar putea introduce pe timp de noapte, premierul a răspuns: „Să vedem efectele in alte tari. Ne gandim la aceasta măsura din cauza petrecerilor din timpul nopţii”.

Citeşte şi: În ce condiţii îţi poţi scoate masca în zonele în care aceasta este obligatorie şi în exterior. Explicaţia autorităţilor

 

Raed Arafat, veşti proaste înainte de Crăciun: „Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate acestui virus”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a declarat că cel puţin până în primăvara sau în vara anului viitor nu va fi rezolvată problema cu noul coronavirus şi până atunci cetăţenii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul şi să respecte toate regulile.

„Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate acestui virus. Ştiu că atunci din nou vom avea foarte mulţi oameni care vor să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca şi cum nu ar fi fost virusul şi nu este nicio problemă. Din păcate, acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modul în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranţa că la anul să putem într-adevăr să revenim cât mai aproape de viaţa normală”, a explicat Arafat. 

Raed Arafat anunţă noi restricţii: „Va trebui să interzicem în scris”

„Cred că cel puţin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi, va trebui să învăţăm să trăim cu virusul respectând toate regulile care unii şi alţii încearcă să ne convingă să nu le respectăm. Dacă respectăm toate regulile şi renunţăm la anumite aspecte din viaţa noastră temporar fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieşim cu bine când lucrurile vor reveni la cvasi-normalitate, adică către primăvară-vară. Inclusiv preşedintele Franţei a transmis un mesaj că până în vară nu va fi uşor cu virusul SARS-CoV-2. Putem avea momente în care lucrurile să se agraveze, momente în care lucrurile să se stabilizeze, adică să mai avem diferite creşteri, scăderi. Totul depinde de noi şi dacă respectăm regulile şi ce măsuri, ce activităţi reluăm, cum le reluăm, sub ce formă le reluăm, putem să controlăm situaţia şi să nu ajungem la o situaţie foarte dramatică în care nu mai putem face faţă”, a declarat Arafat, duminică seara la A 3. 

loading...
Partenerii noștri