SURSE Numărătoarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1 s-a terminat. Dan Tudorache ar fi câştigător

Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1 a făcut un nou pas uriaş înainte, conform surselor România TV, miercuri fiind terminată numărătoarea voturilor exprimate, deşi termenul acordat iniţial de Parchetul General era de 1 august.

14 iul. 2021, 20:08
SURSE Numărătoarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1 s-a terminat. Dan Tudorache ar fi câştigător

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a solicitat, în luna mai, prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate, cel mai important fiind numărarea voturilor.

Miercuri, avocatul lui Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a declarat la România TV că speră ca această speţă să se încheie în curând şi clientul său să fie repus în funcţie.

„Speranta mea este sa nu mearga asa pana la capat. De un an si ceva traim un cosmar continuu. Ma refer la cei care traim in sectorul 1. Valuri de sobolani, gunoaie, doamna primar spune ca inlatura orice fel de interese, probabil interesele cetatenilor. E clar, Clotilde a venit la primarie cu misiune, vrea sa anuleze toate contractele, ale tuturor operatorilor, indiferent de domeniu. A reziliat abuziv o gramada de contracte, Primaria este intr-o gramada de procese, in executari silite.

Clotilde are un singur scop, inlocuirea celor care au castigat contracte, pentru a face licitatii cu operatori agreati de ea. Doar interesul ei conteaza.

Numărarea voturilor s-a încheiat, dar deznodământul ar mai putea întârzia

E inadmisibil sa nu primesti reprezentantii cetatenilor in sedinta primariei sectorului 1. Consilierii sunt alesi prin vot direct. Reprezentantii fiecarui cetatean. Clotilde confunda alegerea functiei de primar cu un cadou al cetatenilor. Ea are impresia ca a devenit imparatul sectorului 1. Sper sa se finalizeze ancheta prin anularea mandatului ei. Am puterea sa zic la acest moment, mandat pe care nu l-a castigat. Adevaratul castigator in urma numararii e Dan Tudorache”, a declarat Mihai Drăgan la România TV.

Conform informaţiilor România TV, Dan Tudorache ar fi câștigat alegerile cu 1.700 de voturi avans față de Clotilde Armand, dar există încă o problemă majoră în calea stabilirii învingătorului, anume faptul că peste 1.000 de buletine de vot ar fi dispărut fără urmă.

Citeşte şi: Cîţu dezminte acuzaţia că ar folosi rectificarea pentru a-şi atrage sprijin politic de la primarii PNL: „O acuzaţie fără sens. Am avut întâlniri cu primari de la toate partidele”

Conform datelor AEP, la alegerile din septembrie 2010 pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat scrutinul cu 40,94%, respectiv 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 de voturi.
Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce presa a difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Dosarul a fost instrumentat de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru că a fost vizat președintele biroului electoral de sector, care este procuror.