Nouă metodă de înșelăciune din partea vânzătorilor de lemne de foc. Ce pierderi suferă cumpărătorii din această cauză

Polițiștii din Olt au depistat un transport cu lemne de foc în care cantitatea care urma să fie livrată clienților nu era înregistrată integral în acte.

10 oct. 2022, 13:55
Nouă metodă de înșelăciune din partea vânzătorilor de lemne de foc. Ce pierderi suferă cumpărătorii din această cauză

Polițiștii au oprit comercianții din localitatea Berevoești, județul Argeș, pe drumul Județean 643, în comuna Oboga, din județul Olt. Oamenii legii le-au cerut acestora actele, fiind suspicioși cu privire la transportul pe care îl făceau și i-au pus pe vânzători să descarce pentru a putea fi evaluată cantitatea de material lemnos.

„În urma verofocărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 1,86 metri cubi de material lemnos, specia stejar, cu 0,35 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

De asemenea, în timpul cubării materialului lemnos, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu material lemnos doar în partea exterioară, iar în interior autoutilitara era goală, materialul lemnos fiind suspendat pe chituci, pentru a induce în eroare cumpărătorul, creându-i impresia că în autoutilitară este o cantitate mult mai  mare decât cea reală”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Citește și: Plafonarea preţurilor la lemnele de foc. Ministrul Mediului: Este nevoie de un asemenea demers

Prin folosirea acestei metde, comerciantul livra, din cantitatea pe care clienții o plăteau, doar jumătate.

Materialul lemnos care nu figura în documente a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Balș, iar comerciantul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 2.000 de lei, potrivit Adevărul.

„Abaterea constatată a fost ssancționată în conformitate cu articolul 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, a mai precizat reprezenrtantul IPJ Olt.

Citește și: A început înregistrarea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire cu lemne