Nouă persoane salvate de la înec după ce o barcă plină cu migranţi s-a răsturnat în Dunăre

O barcă în care se aflau 18 persoane, între care 16 migranţi şi două călăuze, s-a răsturnat în apele Dunării, după ce barca a luat apă, iar oamenii s-au speriat şi s-au ridicat în picioare. Nouă persoane au fost salvate de poliţiştii de frontieră care au intervenit rapid cu mai multe ambarcaţuni, restul fiind căutaţi de scafandri şi poliţişti de frontieră.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 06:11
Nouă persoane salvate de la înec după ce o barcă plină cu migranţi s-a răsturnat în Dunăre

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, joi seară, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor, relatează News.ro.

„Imediat poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec. Concomitent au fost alertate echipajele ISU Mehedinţi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Mehedinţi si Căpitănia Drobeta care au intervenit la faţa locului. Persoanele salvate, opt cetăţeni afro-asiatici şi un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost transportate cu ambulantele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical ulterior fiind plasate într-un centru de carantina de pe raza judeţului Mehedinţi. Din primele verificări s-a stabilit că în barcă se aflau 18 persoane, 16 migranţi cu diferite naţionalităţi şi două călăuze sârbe. Cei în cauză au plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti”, transmite Poliţia de Frontieră.

Căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate de către echipaje ale Poliţiei de Frontieră şi scafandri de la ISU Mehedinţi.

În cauză se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

Citeşte şi: Gigi Becali l-a sunat pe Marcel Vela: „Dacă va da înapoi, îşi va pierde toată demnitatea lui”


loading...