Noul COD RUTIER, adoptat fără AMENZILE URIAŞE. Ponta, către Stroe: Să fie mai dur, sunt multe accidente

Noul cod rutier va fi adoptat săptămâna viitoare, a anunţat ministrul Internelor, Radu Stroe, în şedinţa de guvern. Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Radu Stroe să nu se "înmoaie" în cadrul dezbaterilor privind modificarea Codului Rutier, care prevede sancţiuni mai aspre.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 11:15
Noul COD RUTIER, adoptat fără AMENZILE URIAŞE. Ponta, către Stroe: Să fie mai dur, sunt multe accidente

Ministrul Internelor, Radu Stroe, a precizat că au fost atenuate unele dintre sancţiunile pecuniare, inclusiv cele legate de ridicarea carnetului de condus, deoarece a ţinut cont de observaţii primite din partea unor „personalităţi”, a unor colegi din Parlament şi altele formulate „la emisiunile din media”.

„Nu va fi chiar atât de rău…”, a continuat Stroe, întrerupt însă de Ponta care l-a atenţionat ca noul Cod Rutier să nu fie totuşi „chiar foarte bun”.

„Domnul ministru, vă rog să ţineţi cont de toate opiniile, dar cel mai mult vă rog să ţineţi cont de realitate. Avem mult prea mulţi oameni care mor pe străzi în accidente rutiere, avem mult prea mulţi oameni care nu plătesc amenzile. Noi le dăm amenzile şi ei le aruncă la coş. Avem mult prea multe vieţi pe care am putea să le salvăm. Sigur că o să fim impopulari pentru o parte care sunt supuşi unei legislaţii mult mai dure, dar eu cred că suntem într-un moment în care trebuie să luăm decizii şi săptămâna viitoare se adoptă legea. Continuaţi dezbaterea, îndreptaţi ce este de îndreptat, dar nu vă înmuiaţi”, i-a spus Ponta lui Stroe, în şedinţa de Guvern de miercuri.

Ministrul a continuat spunând că nu drumurile, ci consumul de alcool, viteza şi condusul fără carnet sunt principalele cauze care conduc la accidente rutiere.

Noul Cod Rutier ar urma să fie aprobat de Guvern săptămâna viitoare.