Noul inspector şcolar general din Bucureşti, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre scenariul roşu. „Inclusiv la grădiniţă va fi activitate online”

Ce se întâmplă cu şcolile şi grădiniţele după ce Bucureştiul intră în scenariul roşu din cauza infecţiilor cu COVID-19? Noul inspector şcolar general al Capitalei, Liliana Toderiuc, a anunţat, luni că, "inclusiv la grădiniţă va fi activitate online". Şefa Inspectoratului Şcolar Bucureşti a precizat că dascălii, care nu dispun echipamentele necesare, vor putea merge la şcoală pentru a putea preda cursuri elevilor prin intermediul Internetului, conform Edupedu.ro.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 06:38
Noul inspector şcolar general din Bucureşti, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre scenariul roşu. „Inclusiv la grădiniţă va fi activitate online”

Liliana Toderiuc a precizat că „măsurile pe care Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) le va propune azi au în vedere în primul rând sănătatea, dar față de luna martie pot să vă garantez că se va asigura continuarea învățării în fiecare școală pe fiecare nivel de învățământ în parte”.

„Vreau să-i asigur pe părinți și pe colegii mei că au sprijin astfel încât toate orele să se desfășoare online”, a explicat noul inspector şcolar general al Capitalei, citat de Edupedu.

Cum vor preda cadrele didactice care nu au tabletă sau laptop

Cadrele didactice au dotările necesare, a dat asigurări şefa Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Dacă acasă (profesorul – n.red) nu dispune de echipament pentru a desfășura o lecție online de calitate, cadrul didactic are posibilitatea de a merge la școală și de a susține o lecție de calitate folosind instrumentele școlii. Inclusiv la grădiniță va fi activitate online – și pentru dumnealor. Am avut exemple foarte bune de creativitate…

Doar munca prestată poate fi remunerată. Există la nivelul fiecărei unități de învățământ posibilitatea de a organiza comisii de disciplină pentru acele cadre didactice care refuză predarea online”, a afirmat Liliana Toderiuc, conform sursei citate.

Anisie: ISMB propune închiderea şcolilor şi mutarea cursurilor în online pentru 14 zile. Măsura se aplică şi în învăţământul privat

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va propune Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenta suspendarea cursurilor fata in fata pentru 14 zile şi mutarea lor în sistem online, a declarat, luni, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie. Propunerea autorităţilor din domeniul Educaţiei vine după ce Bucureştiul a depăşit incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori şi, conform unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, ar urma să intre în scenariul roşu pentru limitarea răspîndirii cazurilor de infectare cu coronavirus.

Câte tablete au ajuns la şcolile din Bucureşti. Monica Anisie: „Voi monitoriza astăzi această activitate”