Noul val de COVID-19 poate strica vacanţele românilor. Unde pot reveni restricţiile

Este alerta în Europa. Noul val de COVID-19 lovește puternic. Numărul îmbolnăvirilor s-a dublat în multe țări, în ultima săptămână. Autoritățile discuta deja despre reintroducerea unor restrictii. Cazuri multe sunt şi în Statele Unite.

30 iun. 2022, 14:09
Noul val de COVID-19 poate strica vacanţele românilor. Unde pot reveni restricţiile

Franţa pare pentru moment epicentrul noului val COVID-19. Franţa a raportat 124.724 de noi infectări cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore, faţă de 77.967 cazuri raportate în urmă cu o săptămână.

Noul val de COVID-19 care se propagă în Franţa, alimentat de noile variante virale, urmează să atingă un vârf spre sfârşitul lunii iulie, a declarat joi consilierul ştiinţific principal al Guvernului francez, Jean-Francois Delfraissy, citat de Agerpres.

”Vârful nu a fost încă atins, vârful infectărilor va fi atins probabil la sfârşitul lui iulie”, a declarat Delfraissy pentru postul de radio RTL.

”Apoi varianta BA.5 va apărea din nou, dacă nu va fi înlocuită de o altă variantă… la toamnă”, a adăugat el.

Autoritatile au recomandat deja oamenilor să revină la portul măştilor de protecţie in locurile publice aglomerate si in mijloacele de transport, dar nu a introdus obligativitatea acestora.

Şi Italia se apropie vertiginos de 100.000 de noi cazuri COVID-19 pe zi, in conditiile in care tara a renuntat la mai toate restrictiile si este plina de turisti.

Marea Britanie a raportat peste 37.000 de noi cazuri in ultima zi.

Citeşte şi: Vacanţă Grecia 2022. Cu ce provizii pleacă românii în concediu. Cât costă mâncarea şi carburanţii la greci

De mare interes pentru români mai ales acum in perioada concediilor este situaţia din Grecia. Aici numarul de cazuri este în creştere. În 29 iunie s-au înregistrat peste 16.000 de noi cazuri, cu 6.000 mai multe decât în urmă cu o săptămână. Autoritatile au recomandat din nou portul mastilor si speră să nu fie nevoiti să recurgă la alte restrictii in plina vacanta.

Citeşte şi: De necrezut cât a putut să plătească un turist în Grecia pe două cafele la restaurant. Taxe de noaptea minții în destinația preferată a românilor!

O creştere a numărului de cazuri noi COVID-19 a înregistrat şi SUA. Numai in ultimele 24 de ore, aproape 200.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru SARS-COV 2 in conditiile in care mare parte a populatiei este vaccinata complet sau chiar a efectuat si cea de-a treia doză.