NSA poate ÎNREGISTRA TOATE APELURILE telefonice de pe teritoriul unei ţări

Agenția americană de informații NSA are capacitatea tehnică de a înregistra toate apelurile telefonice efectuate pe teritoriul unei țări și de a decripta aceste conversații la o lună după ce au avut loc, potrivit noilor dezvăluiri ale lui Edward Snowden publicate marți de Washigton Post.

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 21:56
NSA poate ÎNREGISTRA TOATE APELURILE telefonice de pe teritoriul unei ţări

Washington Post scrie marți, pe baza documentelor furnizate de fostul angajat NSA refugiat în Rusia, că programul, denumit MYSTIC, a fost lansat în 2009 și a ajuns la capacitate maximă în 2011, având drept țintă o anumită țară.

Ziarul a precizat că, la solicitarea autorităților americane, publicația nu a dorit să dezvăluie o serie de detalii care ar fi permis identificarea țării în care aceste sistem este în prezent utilizat sau a țărilor care ar fi putea fi vizate, potrivit Agerpres.

Unul din instrumentele programului permite ‘recuperarea înregistrărilor care nu păreau a fi de interes în momentul apelului inițial’, explică documente oficiale menționate de ziar. Proiectul inițial al programului prevedea înregistrarea ‘tuturor conversațiilor’ dintr-o țară și păstrarea lor timp de o lună, precizează documentele.

Dacă informația se va dovedi exactă, acest program ar fi cel mai puternic pe care îl deține agenția pentru că permite NSA să intercepteze toate apelurile telefonice dintr-o țară.