Nu e glumă: ucrainenii au filmat în timp ce au aruncat în aer un tanc al Rusiei. Grenada a intrat fix prin trapa deschisă (VIDEO VIRAL)

De când a început conflictul din Ucraina, o mulțime de imagini bizare au apărut în social media, din statul regimului Volodimir Zelenski, invadat de vecinul din est. Un „episod" care se înscrie în această categorie a fost publicat în presa internațională și a devenit viral pe internet. 

28 mart. 2023, 19:49
Nu e glumă: ucrainenii au filmat în timp ce au aruncat în aer un tanc al Rusiei. Grenada a intrat fix prin trapa deschisă (VIDEO VIRAL)

Trupele de militari ai armatei ucrainene și mercenarii angajați de către Volodimir Zelenski se țin tare. Armata controlată de la Kiev încă mai încearcă să recupereze teritoriile considerate „pro-ruse”, ocupate de către Vladimir Putin.

Ucrainenii au oferit un nou moment viral în social media, de pe terenul de luptă. Batalionul 72 Mecanizat al Forțelor Armate Ucrainene a distribuit de curând un videoclip din timpul unui atac cu dronă asupra unui tanc rusesc.

 

Moment șocant pe terenul de luptă

 

Așa cum se poate observa în video, drona ucraineană urmărește cu atenție, timp de zeci de secunde, vehiculul blindat, care are trapa deschisă. Apoi, drona se poziționează fix deasupra și cu o precizie perfectă, lansează grenada prin trapa tancului.

Locația tancului cu este cunoscută, susține presa internațională.

 

Ce se mai întâmplă în Ucraina

 

Mai multe explozii au fost raportate la Kiev, în Ucraina, în noaptea de luni spre marţi (ora locală), a anunţat primarul oraşului, Vitali Klitschko, pe canalul său oficial Telegram.

Autorităţile ucrainene au anunţat luni că apărarea aeriană a doborât 12 drone ruseşti în apropiere de Kiev, iar resturile unei dintre ele au provocat un incendiu într-o clădire nerezidenţială şi nu au fost găsite victime, relatează Reuters.

Serhi Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev, a declarat că Rusia a lansat 12 drone spre Kiev, dar forţele de apărare aeriană ucrainene au identificat şi distrus „toate ţintele inamice” în spaţiul aerian din jurul capitalei.