Nu mai mânca fructe după masă! Iată de ce

Este ideal să consumi cinci porții de fructe și legume pe zi, însă trebuie să știi cum le combini cu mâncarea. Unele alimente amestecate cu fructele îngreunează digestia și fermentează, producând balonare și constipație.

RomaniaTV.net
10 ian. 2017, 12:04
Nu mai mânca fructe după masă! Iată de ce

Așa că nu mânca fructe după masă ar trebui să fie un mesaj inclus în lista cu cele de tipul evitați grăsimile, zahărul în exces și beți doi litri de apă zilnic. Dacă vrei să slăbești, cu atât mai mult nu trebuie să le combini cu alimentele care îngreunează digestia. Fructele fermentează în stomac, proces care blochează digestia. Și atunci când le poți savura, ca să te bucuri de vitaminele și de mineralele din fructe?

Dimineața, pe nemâncate

Este bine sa incluzi în meniul tău zilnic cât mai multe fructe, dar trebuie să fii atenta când le mănânci. Cel mai potrivit moment este dimineața, pe nemâncate. În acest fel furnizezi corpului energie și nutrimenți, ca să nu mai zic că te ajută să slăbești mai repede și îți detoxifică organismul.

Nu le mânca după ce ai consumat pâine

Nutritioniștii recomandă să nu mâncăm fructe după ce am consumat pâine. Fructele sunt digerate rapid și se duc în intestine, dar pâinea are nevoie de un proces mai lung de digestie. În consecință, pâinea va împiedica fructele să înainteze, acestea vor fermenta, și ce rezultă este mai mult decât cunoscut: senzație de preaplin, balonare și posibil constipație.

Citeşte şi  8 alimente care protejează organul a cărui formă o are

Știai că…

Încă din primele minute de la contactul fructelor cu alimentele din stomac se produc fermenți care, combinați cu sucurile digestive, și ele acide, alterează mâncarea? Ți se întâmplă ca după ce mănânci kiwi să simți reflux gastric, iar după o banană să ai senzație de greață?

Încearcă să le consumi între mese și aceste neplăceri vor dispărea. În caz contrar, te vei simți umflată toată ziua, vei suferi din pricina gazelor, și pe termen lung asta înseamnă cearcăne, irascibilitate, fire de păr alb și căderea părului. Medicul Herbert Shelton, care a condus o cercetare în acest sens, a descoperit că anumite fructe, cum ar fi lămâile și portocalele, care sunt acide, nu declanșează aceste simptome, pentru că odată ingerate devin alcaline.

Evită să mai faci asta

Ca să ai un sistem digestiv care funcționează la capacitate maximă, elimină sucurile care provin din cutii și sticle și optează pentru sucuri proaspete. Nu bea sub nicio formă sucurile care au fost încălzite. Cu atât mai mult trebuie să eviți să mănânci la masă fructe coapte și încălzite, pentru că temperaturile ridicate distrug substanțele nutritive din ele. Doar gustul rămâne. Dacă vrei să-ți detoxifici organismul, după sărbători, ține o dietă de trei zile în care să consumi fructe la discreție și sucuri proaspete din fructe.

Află care sunt alimentele cu 0 calorii