Nu toate salariile din Educaţie vor fi majorate prin proiectul legii educației. Cine nu va primi bani în plus

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat este aceasta este o problemă ce nu poate fi „soluționată la nivelul legii Educației”.

23 aug. 2022, 12:34
Nu toate salariile din Educaţie vor fi majorate prin proiectul legii educației. Cine nu va primi bani în plus

Salariile profesorilor se majorează din septembrie. Profesorii ar urma să primească 4% în plus la salariu, luna viitoare, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Muncii și publicat pe site-ul oficial în transparență decizională.

Însă nu toate salariile din Educaţie vor fi majorate prin proiectul de modificare a legii educației, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei dezbateri organizate de PNL Brașov pe tema noilor proiecte de legi pentru modificarea legii educaţiei.

„În lege nu sunt reglementate salariile nici pentru didactic auxiliar, nici pentru nedidactic. În momentul în care vom obține aceste creșteri salariale, diferența care deja există va fi și mai mare între didactic și nedidactic”, a spus ministrul Educației, citat de edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu a precizat că „este o problemă care excede cumva sistemul de educație și la care recunosc că n-am găsit soluție”.

Citeşte şi: Cum se va face notarea elevilor la orele de sport. Cine primeşte note şi cine primeşte calificative la Educație Fizică. Explicaţia ministului Educaţiei

Personalul nedidactic înseamnă paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști. Aceştia își desfășoară activitatea în baza Legii nr. 53/2003 – Codul muncii.

Personalul didactic auxiliar este format din, conform art. 249 din Legea 1/2011:

a) bibliotecar, documentarist, redactor;
b) informatician;
c) laborant;
d) tehnician;
e) pedagog școlar;
f) instructor de educație extrașcolară;
g) asistent social;
h) corepetitor;
i) mediator școlar;
j) secretar;
k) administrator financiar (contabil);
l) instructor-animator;
m) administrator de patrimoniu.
n) referent debutant, referent, referent de specialitate debutant, referent de specialitate, numai pentru unități de învățământ și de formare profesională nonuniversitară din Ministerul Apărării Naționale.
o) auditor, consilier juridic, consilier, expert și referent din inspectoratele școlare județene/al municipiului București.