Nume conspirative în dosarul spăgii de la PSD Arad. Cine sunt "Păsăroi" şi "Porculeţ"

Publicat: Miercuri, 11 Decembrie 2019 12:56 // Actualizat: Miercuri, 11 Decembrie 2019 12:57 // Sursa: romaniatv.net

Dosarul şpăgilor din vămi care ajungeau la PSD Arad scoate la iveală şi detalii amuzante, mai precis poreclele unor social-democraţi de la centru despre care discutau persoanele interceptate în dosar, respectiv şefii de la PSD Arad.

Interceptările telefonice şi cele ambientale din dosarul şpăgilor din vămi ajunse la PSD Arad au devoalat felul în care cei doi lideri PSD sunt porecliţi de colegii de partid. 

"Porculeţ, se întâmplă rar să te sun de două ori într-o zi. Io te sun o dată pe lună, da' ..."

Potrivit interceptărilor din dosar, Cristian Horgea şi Cristian Ispravnic, lideri ai PSD Arad, au discutat despre modalitatea de a-l păstra pe Mircea Lucaciu pe postul de şef al Departamentului Venituri, afirmând amândoi că, în urma discuţiilor purtate în mod separat cu Dorel Căprar, acesta a decis ca în continuare să se exercite influenţa politică prin intermediul vicepremierului Mihai Fifor, vicepreşedinte al PSD Arad, care urma a fi contactat prin intermediul directorului său de cabinet, Emilian Pintea, scrie stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Dosarul spăgilor de la PSD Arad ia amploare. Firul anchetei ajunge la Dragnea şi Dăncilă. Stenograme din dosarul şpăgilor din vămi

"În aceeaşi zi, Horgea Cristian l-a apelat pe Pintea Emilian, stabilind ca acesta din urmă să se întâlnească cu Ispravnic Cristian pentru a-i acorda sprijinul, fară însă a se enunţa ce fel de problemă.

Tot în ziua de 21.08.2019, Ispravnic Cristian l-a apelat pe Emilian Pintea, directorul de cabinet al cancelariei vicepremierului Fifor Mihai: „Porculeţ, se întâmplă rar să te sun de două ori într-o zi. Io te sun o dată pe lună, da' ..."

Emilian Pintea a arătat atunci că a fost contactat telefonic şi de Căprar Dorel şi Horgea Cristian pentru a-i comunica faptul că urmează a fi contactat de Ispravnic Cristian: ,Da. Şi m-o sunat şi antemergători ... M-o sunat şi Doru şi Horgea. Să-mi zică că mă suni tu. Deci, nu mai spun asta, aşa ... ă, fară ..."", se arată în dosar.

"...Tu te vezi mâine cu...Păsăroi"

În continuarea aceleiaşi secevenţe de discuţie Cristian Ispravnic "a afirmat atunci că i-a solicitat Căprar Dorel să-i transmită ceva lui Cuc Răzvan, pronunţând numele acestuia în mod conspirativ".

"Mi-o zis Doru ca să-ţi zic ... că tu te vezi mâine cu ... Păsăroi. No. Io, hai să-ţi spun. Nu vrei să te sun de dimineaţă să-ţi spun aşa clar? Şi tu să ... bagi la ...", este afirmaţia lui Ispravnic.

În acel moment, discuţia pe reţeaua de telefonie a fost întreruptă de Emilian Pintea, care i-a cerut să continue conversaţia pe reţeaua de socializare WhatsApp, ferindu-se astfel de posibilitatea de a fi interceptată convorbirea: „Te sun pe WhatsApp, da?", context în care Cristian Ispravnic a fost de acord să continue discuţia pe aplicaţia mobilă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
26 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H