Numele marelui Toni Alexe este dus mai departe în baschet! Nepotul său în vârstă de 12 ani, selectat de FR Baschet la Tulcea

Numele marelui Toni Alexe este dus mai departe în baschetul românesc de nepotul său. Silviu Ioan Alexe, în vârstă de 12 ani, a fost selectat weekend-ul trecut de Federația Română de Baschet.

22 ian. 2024, 15:59
Numele marelui Toni Alexe este dus mai departe în baschet! Nepotul său în vârstă de 12 ani, selectat de FR Baschet la Tulcea

Numele marelui Toni Alexe este dus mai departe în baschet! Nepotul legendarului Toni Alexe care a scris istorie în baschetul din România a participat la acțiunile de selecție organizate în mai multe orașe din țară, de sucursalele regionale ale Federației Române de Baschet, pentru copii născuți în anii 2011 și 2012, la care au fost prezenți peste 1.000 de băieți și fete.

Citește și Bombă în politică: Dan Şucu va candida la Primăria Sectorului 1. „Nu vrea la Capitală, se duce în locul lui Clotilde Armand”

Numele marelui Toni Alexe este dus mai departe în baschet!

În cadrul acțiunilor de selecție de la Tulcea s-a făcut remarcat și Silviu Ioan Alexe, nepotul Toni Alexe, unul dintre marii baschetbaliști ai României, decedat în 2005 în urma unui tragic accident.

Se pare că baschetul s-a transmis din generație în generație în familia Alexe. Micuțul în vârstă de 12 ani a fost imediat remarcat de antrenorii care au rămas impresionați de abilitățile sale.

„Copilul aparține de Blue Skarks Constanța, filiala Medgidia, un club privat, unde profesor este Alexandru Anton. Ei au venit cu o zi mai devreme dar cu grupa de 2011 și m-au rugat să-l văd și pe acest băiat de 2012 pentru că nu putem trimite un singur autocar pentru un copil. L-am văzut, mi-a plăcut și l-am selecționat.

Are tot ce trebuie unui tânăr baschetbalist, dezinvoltură, postură, tehnica individuală și vedere periferică. Abia după ce am făcut selecția l-am întrebat cum îl cheamă, că este Alexe și abia apoi am aflat că este nepotul lui Toni Alexe”, a declarat pentru ProSport Mihaela Grecu, director tehnic pe regiunea 9.

Acțiunile au avut loc în localități precum: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Craiova, Timișoara, Târgoviște, Valea Călugărească, Focșani, Galați, Miercurea Ciuc, Tulcea, Cernavodă, Sighetu Marmației, Oradea. Acțiuni similare vor avea loc și la Iași în weekendul următor și, în curând, la București.

Toni Alexe a murit în luna ianuarie a anului 2005, în urma unui grav accident rutier produs pe raza localității Sinaia. Legenda baschetului românesc avea 35 de ani și conducea un autoturism marca Peugeot 307, dinspre Ploiesti spre Brașov, pe DN1.

Antonio Alexe s-a născut pe data de 21 decembrie 1969, în Constanța și și-a început cariera în baschet la echipa Farul Constanta, după care s-a transferat la formația Dinamo Oradea.

În anul 1995 a fost transferat la echipa Szolnok Olaj (Ungaria) pentru care a jucat trei sezoane. Campionatul 1999-2000 l-a jucat tot în Ungaria, la formatia Sopron, iar următorii doi ani a evoluat pentru West Petrom Arad, după care a jucat un an la echipa ungara Falco Szombathely.

Din anul 2003 și până când a murit, Toni Alexe a activat la CSU Asesoft Ploiesti. De-a lungul carierei sale, Alexe a evoluat în peste 100 de meciuri la echipa Natională a Romaniei.

FIBA îl consideră ca fiind unul dintre cei mai buni zece fundași din istoria baschetului european.

Citește și Motivul real pentru care Andrei Păunescu a dat Rapidul în judecată. Despăgubiri de un milion de euro: „Nu poţi vinde ceva ce nu-ţi aparţine!”