O avarie la o conductă a lăsat 6.000 de piteşteni fără apă caldă şi căldură VIDEO

Aproximativ 6.000 de locuitori din Piteşti au rămas, sâmbătă, fără apă caldă şi căldură, după ce o conductă s-a fisurat, la un moment dat apa ţâşnind până la o înălţime de circa 30 de metri, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 12:55
O avarie la o conductă a lăsat 6.000 de piteşteni fără apă caldă şi căldură VIDEO

Potrivit reprezentanţilor societăţii care furnizează apă caldă şi căldură, Termo Calor Confort Piteşti, conducta de apă s-ar fi spart din cauza vechimii de peste 35 de ani, dar şi a alternanţei de temperaturi scăzute cu temperaturi ridicate.

„Avaria a avut loc în zona Centrului de Diagnostic, unde conducta s-a spart şi apa caldă ţâşneşte. La faţa locului s-au deplasat echipele noastre de intervenţie, iar livrarea a fost oprită urmând că după epuizarea zestrei de apă caldă aflată în acest moment pe conductă în tronson şi după răcirea corespunzătoare a conductei să se intervină pentru remedierea defecţiunii”, a declarat directorul societăţii Termo Calor Confort, Aurelian Niţă.

El a precizat că aproximativ 6.000 de abonaţi au rămas fără apă caldă şi căldură.

„Nu vor primi apa caldă şi căldură probabil până mâine (n.r. – duminică), timp în care estimăm că vom repara conducta veche de peste 35 de ani şi vom reîncepe livrarea apei calde şi a agentului termic. Afectate sunt zonele centru, Tudor Vladimirescu, Ceair şi o parte din cartierul Exerciţiu”, a mai spus Aurelian Niţă.

În urmă cu doi ani, în acelaşi loc, a mai avut loc o avarie la conductă provocată de vechimea acesteia.