O avarie majoră a lăsat sediul Guvernului fără curent electric. Pană de curent în mai multe zone ale Capitalei

O avarie majoră a lăsat sediul Guvernului fără curent electric, informează România TV. La acea oră, angajaţii pregăteau şedinţa Executivului care urmează să aibă loc astăzi după-amiază. Reprezentanţii E-Distributie Muntenia au precizat pentru RomaniaTV.net că incidentul care a dus la o intrerupere in alimentarea cu energie electrica a statiilor adiacente, care alimenteaza zona de vest si centrala a municipiului Bucuresti si zone limitrofe din judetele Ilfov si Giurgiu, s-a produs în sistemul de transport al energiei electrice in jurul orei 13, nu in instalatiile E-Distributie Muntenia. "În prezent, a fost reluata alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor", mai precizează sursa citată.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 09:34
O avarie majoră a lăsat sediul Guvernului fără curent electric. Pană de curent în mai multe zone ale Capitalei

Transelectrica va investiga cauzele şi condiţiile în care a avut loc avaria produsă vineri în sistemul de transport al energiei electrice, se arată într-un comunicat al companiei. Potrivit sursei citate, incidentul s-a produs în Staţia Domneşti în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare, iar manevrele de realimentare au fost finalizate în aproximativ o oră.

„Astăzi, 7 august 2020, la ora 12:47, în Staţia 400//110/20 kV Domneşti, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Municipiul Bucureşti. Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanşat o investigaţie pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a condiţiilor în care s-a produs incidentul. Manevrele de realimentare au început imediat după producerea incidentului şi au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute. Menţionăm faptul că Staţia Domneşti este în plin proces de retehnologizare şi suntem convinşi că prin investiţia realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ”, precizează Transelectrica.

Alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente care deservesc zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu a fost întreruptă vineri, în jurul orei 13:00, în urma unui incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice, au anunţat anterior şi reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

În urma acestui incident, mai multe cartiere din Bucureşti, printre care Drumul Taberei, Militari, Giuleşti, Rahova, Bucureştii Noi, Victoriei şi Aviatorilor, au rămas fără curent electric.

Transportul public a avut şi, de asemenea, de suferit, tramvaie ale liniilor 8, 25, 35, 11 şi 44 rămânând blocate temporar în urma lipsei alimentării cu energie electrică.

În acelaşi timp, circulaţia metroului nu a fost întreruptă, însă sistemul de iluminat din unele staţii de metrou a fost afectat, conform Metrorex.

Pana de curent a afectat şi alimentarea cu apă în mai multe zone din Bucureşti, iar Apa Nova a anunţat că mai multe staţii au rămas fără energie electrică, potrivit unui comunicat al companiei.

„(…) În jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuţie a energiei, iar sistemul de pompare si distribuţie a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune şi a şocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-şi piardă din limpezime (apa tulbure), în special în zone din sectorul 6”, a precizat Apa Nova, într-un comunicat de presă.

 

Ca urmare a avariei produse la sistemul de transport al energiei electrice în Bucureşti, echipele operaționale Apa Nova au intervenit de urgenta în jurul orei 12:50, după ce Stația de Potabilizare Roșu, dar și mai multe stații de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Stația 110 KV ENEL.

„Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute.
Echipele Apa Nova au intervenit atât în teren, cât și din Dispecerat prin manevre și acțiuni specifice pentru diminuarea pe cât posibil a efectelor căderii de tensiune.
In jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuție a energiei, iar sistemul de pompare si distribuție a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune și a șocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-și piardă din limpezime (apa tulbure), în special in zone din sectorul 6.
Echipele operaționale Apa Nova vor continua acțiunile în teren, pentru a interveni în aceste situații punctuale ce pot apărea în cursul zilei”, se arată într-un comunicat Apa Nova.