O elevă din Suceava, eliminată de la BAC. A fost prinsă cu cască și cameră de filmat

O elevă din Suceava a fost eliminată de la BAC, după ce a fost depistată cu un dispozitiv audio-video cu cască şi cameră de filmat asupra sa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Cezar Anuţei.

29 iun. 2021, 21:08
O elevă din Suceava, eliminată de la BAC. A fost prinsă cu cască și cameră de filmat
O elevă din Suceava, eliminată de la BAC

O elevă din Suceava, eliminată de la BAC. Este vorba de o candidată în vârstă de 26 de ani, de la centrul de examen din Vatra Dornei. Ea a fost prinsă cu un dispozitiv audio-video, cască și cameră de filmat, prin intermediul căruia urma să trimită subiectele unei cunoștințe, iar aceasta să-i trimită înapoi rezolvarea. Însă tânăra a fost surprinsă atunci când încerca să trimită subiectele.

Citeşte şi: Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei anunţă 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă din cadrul examenului

O elevă din Suceava, eliminată de la BAC

Sursa citată a precizat că tânăra nu va avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Totodată, în acest caz a fost sesizat Biroul de Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Suceava, care a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 304 din Codul Penal, respectiv „divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice„.

Conform legii în vigoare, divulgarea, fără drept, a unor informații secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, de către cel care le cunoaşte datorită atribuțiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, scrie Digi 24.


loading...