O femeie care l-a acuzat pe miliardarul Jeffrey Epstein de abuz sexual îi cere fiului reginei Marii Britanii să recunoască ce a făcut

O femeie care l-a acuzat pe investitorul în fonduri speculative Jeffrey Epstein de abuz sexual şi a susţinut că a fost forţată, pe când avea 17 ani, să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew, îi cere fiului reginei Elizabeth II să recunoască ce a făcut, scrie The Guardian.

28 aug. 2019, 17:46
O femeie care l-a acuzat pe miliardarul Jeffrey Epstein de abuz sexual îi cere fiului reginei Marii Britanii să recunoască ce a făcut

Virginia Giuffre a făcut această declaraţie după audierea de marţi de la o curte de justiţie din Manhattan. Prinţul „ştie ce a făcut”, a spus ea. Ducele de York a negat în mai multe rânduri orice implicare în acţiunile lui Epstein.

Pe 10 august, Epstein în vârstă de 66 de ani – apropiat al unora ca Donald Trump, Bill Clinton şi prinţul Andrew – s-a sinucis în celula sa.

Giuffre a depus mărturie în 2011 că prinţul Andrew „cunoaşte adevărul” legat de abuzurile comise asupra mai multor minore. În decembrie 2014, ea a susţinut că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu alteţa regală şi alţi prieteni ai lui Epstein. În 2015, un judecător a considerat acuzaţiile irelevante şi impertinente şi le-a eliminat din proces, potrvit news.ro.

Giuffre, în vârstă de 35 de ani, trăieşte acum în Queensland, unde este căsătorită cu un australian. Marţi, ea s-a numărat între cele 15 femei care au depus mărturie după sinuciderea magnatului.

Citeşte şi Jeffrey Epstein a lăsat un testament cu două zile înainte de a se sinucide

Moartea lui Epstein a pus capăt procesului penal, însă judecătorul a dat ocazia celor care îl acuză să vorbească public. „Ştie ce a făcut şi poate confirma”, a spus Giuffre despre prinţul Andrew. „Ştie exact ce a făcut şi sper să recunoască”, informează news.ro.

Brad Edwards, avocat care reprezintă mai multe dintre femeile care l-au acuzat pe Epstein, a spus: „Dacă cineva vrea să vină să vorbească cu noi şi să răspundă întrebărilor reale pe care le au victimele şi pe care le am în numele lor, este binevenit”. „Personal, am extins această invitaţie prinţului Andrew în mai multe rânduri. Oricând, suntem pregătiţi şi avem multe întrebări pentru el”.

Jeffrey Epstein a fost acuzat că, în perioada 2002 -2005, a plătit minore să întreţină relaţii sexuale în casele lui din Manhattan şi Florida.  Epstein, care a pledat „nevinovat”, risca o pedeapsă de 45 de ani de închisoare, potrivit news.ro.

A fost arestat pe 6 iulie, după ce a aterizat în New Jersey, iar în data de 10 august a fost găsit fără viaţă.