O femeie cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă. La 12 ore de la deces, DSP şi Ambulanţa nu au ajuns la faţa locului

O femeie de 67 de ani, cunoscută cu mai multe afecţiuni, a fost găsită astăzi decedată, în propriul apartament din Sectorul 6 al Capitalei. Din relatările rudelor victimei, DPS şi Ambulanţa nu au ajuns să ia trupul neînsufleţit, deşi au trecut 12 ore de când au fost anunţate, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 19:53
O femeie cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă. La 12 ore de la deces, DSP şi Ambulanţa nu au ajuns la faţa locului

Potrivit primelor informaţii, femeia care era și diabetică făcea dializă la un centru din București. Ea a fost testată pentru coronavirus, iar testul ei a ieşit pozitiv, astfel că i s-a recomandat să nu mai vină la centrul pentru dializă.

Ea a fost găsită moată de îngrijitoarea ei. La faţa locului au ajuns poliţiştii care au comunicat familiei femeii că trebuie să vină DSP-ul pentru a prelua trupul neînsufleţit. După 12 ore, trupul femeii nu a fost însă preluat. 

Președintele asociației de locatari din cartierul Giulești, unde femeia decedată a locuit, a declarat pentru Libertatea că aceasta a fost găsită fără suflare, în locuința ei, în jurul orei 9.

Citeşte şi: Un tânăr de 27 de ani din Sibiu, ucis de coronavirus. Bărbatul a fost găsit fără suflare în casă

“De la ora 9 încercăm și ne chinuim să găsim pe cineva care să o ridice. Fratele doamnei stă în fața blocului, e disperat, iar DSP ne duce cu vorba. Am reușit să vorbim doar cu medici rezidenți. Ei zic că nu ține de ei cazul, să sunăm la 112. Am sunat la 112, șefa de tură ne-a zis să vină DSP.  Femeia a fost testată luni de coronavirus, i-a ieșit negativ, iar miercuri a fost testată din nou și a venit testul pozitiv”, a povestit bărbatul.

Cumnata femeii a povestit că au venit cei de la SMURD și au constatat decesul, iar apoi li s-a zis să meargă la DSP.

„Domnii de la DSP se fac că nu ne aud, că nu ne cunosc, ne spun să sunăm la Salvarea. Salvarea ne-a zis că ea nu cară morți”, a mai spus cumnata femeii decedate.