O femeie de 41 de ani a murit pe masa de operație, după ce a fost anesteziată de două ori. Poliția și DSP Alba au deschis o anchetă la spitalul din Aiud

Poliția și DSP Alba au deschis o anchetă la spitalul din Aiud, după ce o femeie de 41 de ani a murit pe masa de operație în urma unei duble anestezii.

26 mai 2023, 16:54
O femeie de 41 de ani a murit pe masa de operație, după ce a fost anesteziată de două ori. Poliția și DSP Alba au deschis o anchetă la spitalul din Aiud

O femeie de 41 de ani a murit pe masa de operație, după ce a fost anesteziată de două ori. Pacienta în vârstă de 41 de ani a mers în urmă cu două zile la spitalul din Aiud pentru că nu se simțea bine.

Citește și Ce se întâmplă cu analizele medicale la stat. S-a schimbat legea, ce trebuie să ştie românii de la 1 iulie 2023

O femeie de 41 de ani a murit pe masa de operație, după ce a fost anesteziată de două ori.

Ajunsă la UPU, în urma unor investigații mai amănunțite, medicii au descoperit că are o tumoare care trebuie operată de urgență.

Imediat, femeia a fost internată la secția de Ginecologie și apoi a ajuns în sala de operație, unde i s-a făcut o primă anestezie despre care medicii spun că nu a avut efect și din această cauză i s-a mai făcut una oro-traheală.

La scurt timp, femeia a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii au început manevrele de resuscitare pe masa de operație, după care a fost dusă pe secția de Terapie Intensivă, u de din păcate a murit.

În urma acestei tragedii, Poliția din Alba a deschis o anchetă și urmează să stabilească cu exactitate cum anume a murit femeia.

„La data de 25 mai 2023, în jurul orei 12,00, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Aiud cu privire la faptul că, în jurul orei 11.20, o femeie de 41 de ani, din Aiud, a decedat în secția de terapie intensivă.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost internată în spital, urmând să fie operată, iar în jurul orei 10,00 a fost anesteziată, moment în care a intrat în stop cardiorespirator, fără a mai răspunde manevrelor de resuscitare.

Cadavrul a fost depus la Serviciul de Madicină Legală, în vederea efectuarii necropsiei și stabilirii cauzei morții.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, conform unui comunicat al Poliției.

Citește și Dacă îţi plac roşiile ţuguiate, trebuie să ştii ce pericol se ascunde în spatele acestor tomate. Ce spun specialiştii despre forma acestora