O femeie de pe nava Diamond Princess depistată cu virusul ucigaş la revenirea în ţara. Iniţial testul a fost negativ

O femeie din Japonia care s-a aflat pe vasul de croazieră Diamond Princess a fost depistată ca fiind infectată cu coronavirus după ce s-a întors la locuinţa sa din estul Japoniei, în ciuda unui test iniţial negativ.

RomaniaTV.net
22 feb. 2020, 19:24
O femeie de pe nava Diamond Princess depistată cu virusul ucigaş la revenirea în ţara. Iniţial testul a fost negativ

Anunţul survine într-un context în care criticile se vor intensifica probabil la adresa guvernului japonez pentru decizia sa de a-i ţine pe vas pe cei peste 3000 de pasageri şi membri ai echipajului timp de două săptămâni în carantină, precum şi pentru că nu i-a izolat de public pe cei debarcaţi de pe navă, notează Kyodo.

Citeşte şi: Şase români de la bordul navei Diamond Princess, aduşi în ţară. Care este starea celor doi români infectaţi cu coronavirus

Ministerul nipon al sănătăţii şi muncii a anunţat faptul că 23 de pasageri, dintre care 19 japonezi şi patru străini, au putut părăsi nava fără a trece prin toate testele medicale cerute pentru depistarea noului virus.

„Regret profund greşeala noastră. Vom face tot posibilul pentru a nu se mai repeta”, a declarat presei ministrul sănătăţii Katsunobu Kato.

Citeşte şi:Ce se va întâmpla cu românii aduşi de pe vasul de croazieră contaminat cu coronavirus. Detalii despre centrul în care au fost duşi

Femeia depistată cu COVID-19 la revenirea sa acasă, în prefectura Tochigi – unde a călătorit miercuri cu transportul în comun din Yokohama, unde era ancorat vasul, nu se afla printre cei 23.

Diamond Princess rămâne cel mai important focar de coronavirus din afara Chinei. Din cele 3711 persoane care se aflau iniţial la bord, peste 630 au fost infectate. Săptămâna aceasta autorităţile sanitare japoneze au autorizat debarcarea a circa 970 de persoane cu teste aparent negative, dintre care două australience şi o israeliancă au fost declarate purtătoare ale virusului la revenirea în ţările lor.


loading...
Partenerii noștri