O femeie din Alba a vrut să devină studentă cu o diplomă de bacalaureat scoasă la imprimantă. Cum a fost descoperită

O femeie în vârstă de 38 de ani din comuna Albac a dorit cu tot dinadinsul să urmeze o facultate. Pentru a se înscrie la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, la specilizarea Asistenţă Socială, s-a folosit, însă, o diplomă de bacalaureat şi o foaie matricolă false.

RomaniaTV.net
04 apr. 2019, 08:14
O femeie din Alba a vrut să devină studentă cu o diplomă de bacalaureat scoasă la imprimantă. Cum a fost descoperită

Iniţial, femeia a reuşit să devină studentă, dar un reprezentant mai vigilent al Universităţii a observat neconcordanţe pe cele două documente şi a sesizat poliţia.

O. Felicia a depus dosarul de înscrierea la Universitatea din Alba Iulia în 14 septembrie 2016. Din diploma de bacalureat şi foaia matricolă rezulta că aceasta a absolvit Grupul Şcolar Economic „Viilor” Bucureşti. Inculpata a utilizat aceste două înscrisuri pentru a se înscrie la facultate, cunoscând că acestea sunt false, întrucât nu a fost niciodată înscrisă la instituţia de învăţământ presupus emitentă a documentelor menţionate, astfel cum rezultă din adresa Colegiului Economic „Viilor”, scrie adevarul.ro.

În realitate, femeia a absolvit în anul 1996 cursurile Grupului Şcolar Albac, studii profesionale cu 10 clase, specializarea croitorie şi nu a susţinut examenul de bacalaureat.

„Din concluziile raportului de constatare criminalistică a rezultat că documentele intitulate «Diplomă de bacalaureat» şi «Foaie matricolă pentru clasele IX-XII (XIII)» emise de Grupul Şcolar Economic «Viilor» nr. 1910/2007, folosite de către inculpată, sunt contrafăcute, fiind realizate cu ajutorul tehnicii de calcul, ulterior fiind printate cu o imprimantă color ink jet (cu jet de cerneală). Din declaraţia martorei P. C. C. rezultă că aceasta a observat neregularităţi ale celor două înscrisuri constând în amplasarea diferită a fotografiei pe diploma de bacalaureat, lipsa codului SIRUES şi a CNP-ului absolventei, existând diferenţe şi cu privire la textura, culoarea şi forma hârtiei. Având în vedere suspiciunile existente cu privire la autenticitatea înscrisurilor folosite de inculpată pentru a se înscrie la specializarea Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, contractul de şcolarizare nr. 599 din 21.09.2016 a fost reziliat, această măsură fiindu-i comunicată inculpatei în data de 03.10.2016”, se precizează în hotărârea prin care Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o pe femeie la plata sumei de 1.350 lei amendă penală.

În calitate de suspectă şi de inculpată, aceasta a recunoscut fapta şi a admis că nu a absolvit liceul, nu a fost niciodată înscrisă la cursurile Grupului Şcolar Economic „Viilor”, obţinând înscrisurile falsificate în anul 2001. A declarat că cele două documente false i-au fost trimise prin poştă de către un bărbat care a abordat-o cu un an în urmă şi a întrebat-o dacă nu cunoaşte pe cineva care are nevoie de diplomă de bacalaureat, iar aceasta a profitat de ocazie şi a solicitat aceasta pentru sine, indicând respectivului numele şi prenumele său şi predând acestuia o poză personală a sa, fără ca ulterior să mai aibă vreun contact cu persoana respectivă. Instanţa a mai obligat-o să achite cheltuieli judicare în valoare de 600 de lei.