Alte patru persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor se ridică la 135

Alte patru persoane au murit din cauza gripei, fiind vorba despre două femei şi doi bărbaţi, din judeţele Giurgiu, Mureş, Sibiu şi Brăila, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul deceselor ajunge astfel la 135.

RomaniaTV.net
18 feb. 2019, 08:01
Alte patru persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor se ridică la 135

UPDATE: Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 26 de ani, din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, a murit luni. Ea nu era cunoscută cu alte afecţiuni, însă nu era nici vaccinată anti-gripal.

Totodată, un bărbat de 87 de ani, din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit duminică.

O altă femeie, de 50 de ani, din judeţul Sibiu, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, a murit în 16 februarie.

Un alt deces cauzat de gripă a fost confirmat la un bărbat de 50 de ani, din judeţul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Acesta avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinat anti-gripal, şi a murit în 12 februarie.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 135.

ŞTIREA INIŢIALĂ

O femeie de 50 de ani din judeţul Sibiu, care era internată din 3 februarie în spital cu insuficienţă respiratorie, a murit. Medicii au confirmat, prin analize de laborator, că avea virus gripal. În Secţia Anestezie -Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Sibiu se mai află doi pacienţi la care s-a confirmat că au gripă, dar au o evoluţie uşor favorabilă.

„Vă informăm că unul dintre cei trei pacienţi internaţi în cadrul secţiei ATI, pentru care a fost confirmată prezenţa virusului gripal prin analize de laborator, a decedat în cursul zilei de sâmbătă, la ora 14.00. Este vorba despre o femeie în vârstă de 50 ani care a fost internată în data de 3 februarie, în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie. Femeia a fost ventilată mecanic în toată această perioadă şi a primit tratament de specialitate dar, din păcate, medicii nu au putut să-i salveze viaţa”, a transmis, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Decebal Todăriţă.

Potrivit acestuia, ceilalţi doi pacienţi cu gripă confirmată (un bărbat 19 ani şi o femeie 38 ani) au o evoluţie uşor favorabilă, dar sunt în continuare internaţi sub tratament.

Todăriţă a mai anunţat că, în cursul zilei de sâmbătă, un alt pacient, în vârstă de 59 de ani, a fost internat cu insuficienţă respiratorie, în stare foarte gravă, ventilat mecanic.

„Bărbatul are multiple afecţiuni cardiologice, pleurezie si afecţiuni hepatice. Bărbatului i s-au recoltat probe pentru a identifica dacă este vorba şi despre prezenţa virusului gripal”, a mai declarat Todăriţă.

Decesul femeii de la Sibiu nu a apărut deocamdată în statistica oficială a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 131, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele trei persoane care au murit din această cauză sunt doi bărbaţi – unul de 58 de ani din Prahova, altul de 44 de ani din Bihor – şi o femeie de 78 de ani din Constanţa. În toate aceste cazuri a fost confirmat virus gripal de tip A.

Cei trei aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.