O fetiță a aruncat un mesaj într-o sticlă pe Oceanul Pacific. După 10 ani a fost găsit în Australlia. Iată ce scria pe bilețel

O sticlă care conținea bilețelul scris de o fetiță de 8 ani a plutit pe Oceanul Pacific timp de 10 ani. Acum aceasta afost găsită de o activistă de mediu care curăța plajele din Australia. Iată ce scria pe bilețel.

24 apr. 2023, 22:31
O fetiță a aruncat un mesaj într-o sticlă pe Oceanul Pacific. După 10 ani a fost găsit în Australlia. Iată ce scria pe bilețel

Ros Evans este membra unei echipe de curățare a plajelor. În timp ce își făcea treaba, aceasta a avut parte de o surpriză de proprții. Femeia a găsit o sticlă de plastic care plutea pe apă de 10 ani. În sticlă se afla un bilețel. Acesta fusese scris de o fetiță de 8 ani. Activista din statul australian Victoria a reușit să o găsească pe fetiță prin intermediul rețelelor de socializare.

Citește și: La 10 ani de la divorț, Mihai Albu regretă că i-a permis Iuliei să-i păstreze numele: „După aceea mi-a părut rău. Nu se mai poate face nimic”

Ros a găsit sticla care conținea mesajul fetiței de 8 ani în timp ce făcea curățenie pe plaja Patrol 3280, în Warrnambool, Victoria. Fetița, care la momentul redactării bilețelului avea 8 ani, se numește Ines Zapcan și a vrut să transmită un mesaj frumos oricui va găsi sticla în cauză.

„Numele meu este Ines Zapcan, am 8 ani. Cine va găsi această sticlă va avea noroc pe viață din partea mea și a familiei mele”, scrisese Ines Zapcan pe bilețel.

Ros Evans a căutat-o pe micuța Ines pe rețelele de socializare și a și reușit să o găsească. Aceasta i-a scris un mesaj pentru a încerca să afle dacă ea este autoarea bilețelului.

„Am căutat numele ei și i-am trimis un mesaj: «Bună Ines, ai scris vreodată un mesaj într-o sticlă? Am găsit unul cu numele tău, dar ar putea fi o altă Ines Zepcan”, a fost mesajul lui Ros, pe Instagram.

Se pare că ea fusese cea care scrisese bilețelul alături de frații și de familia ei, în urmă cu zece ani. Aceasta a povestit că a lansat sticla de pe un debarcader din Portland.

„Buna ziua! Da, eu sunt ! Tocmai am văzut videoclipul pe pagina ta“, a răspuns Ines. „Am lansat sticla aceea, alături de frații mei, de pe un debarcader din Portland, în urmă cu exact 10 ani”, a explicat Zepcan. Îmi pare rău că nu am putut trimite un milion de lire sterline împreună cu mesajul, dar mă bucur atât de mult că ați găsit sticla și ne-ați contactat. O mulțime de amintiri pentru mine și familia mea.”

În acești 10 ani, sticla a reușit să parcurgă 50 de kilometri, ajungând tocmai în Australia. Ines a admis că nu a fost cea mai înțeleaptă decizie din punct de vedere ecologic, însă a subliniat că acum este conștientă de cât de gravă este poluarea cu plstic din oceane.

„Probabil că nu este cea mai ecologică alegere făcută de eul meu de opt ani, acum sunt conștientă de poluarea cu plastic din oceane”, a mai adăugat tânăra.

Citește și: Super afacere. El este românul care și-a cumpărat 3 garsoniere în 10 ani, cu o investiție aproape de 0. Cum a reușit să facă asta