O fetiţă de 11 ani din România, printre cele mai bune balerine din lume! Rebeca Zamfir, considerată o „minune a baletului”

O fetiță de 11 ani din România se numără printre cele mai bune balerine din lume, profesorii celor mai prestigioase școli din Europa fiind impresionaţi de talentul ei.

28 feb. 2023, 17:28
O fetiţă de 11 ani din România, printre cele mai bune balerine din lume! Rebeca Zamfir, considerată o „minune a baletului”

Rebeca Zamfir a reușit performanța de a câștiga, la Paris, marele trofeu al celui mai important concurs de balet din lume. În urma acestei performanţe, micuţa a primit mai multe burse la instituţii prestigioase din Europa: la Școala de Dans a Operei Naționale din Paris, o bursă la Institutul Național Superior din Cannes, a alta la Academia din Monaco și încă una la European School of Ballet din Amsterdam.

Rebeca Zamfir, printre cele mai bune balerine ale lumii

Acum, Rebeca se numără printre cele mai bune balerine din prezent, la categoria ei de vârstă, și se pregătește intens pentru marea finală a celei mai importante competiții de balet din lume, care se va desfășura, în aprilie, în Florida. La competiţie vor participa cei mai buni balerini, în total peste 100 de concurenți din toate colţurile lumii: Europa, Asia, America Latină și Statele Unite. Rebeca se va număra printre ei, ea fiind deja considerată o minune a baletului.

Citeste si Oana Matache recunoaște divorțul de tatăl copiilor ei. Motivul pentru care a pus punct căsniciei cu Răzvan Miheț: „E foarte greu să-ți iei copiii și să-ți refaci viața”

Pentru a performa, Rebeca petrece ore în șir în sala de repetiții. Munca este uriaşă şi epuizantă, dar micuţa de 11 ani rezistă cu stoicism şi se hrăneşte cu succesele pe care le obţine pe bandă rulantă.

Va fi bătălie mare. Mi-e teamă de asiatici că sunt foarte buni, sunt foarte muncitori […]. Îmi doresc foarte mult să dansez pe scena Operei din Paris […]. Dorm foarte puțin noaptea. Ultima dată am plâns săptămâna trecută, pentru că am fost obosită la antrenamente. Mă gândeam că nu-mi iese şi că sunt incapabilă„, a spus Rebeca Zamfir pentru Antena 3

Citeste si Raluca, fosta membră a trupei Angels, despre drama prin care a trecut cu unul dintre copiii săi: „Un medic mi-a spus, fără să îl consulte, că o să moară!”