O furtună geomagnetică ar putea lovi Pământul. Poate afecta rețelele electrice

O furtună geomagnetică ar putea lovi Pământul în această săptămână. Acest fenomen este cauzat de unda de șoc a vântului solar şi poate afecta rețelele electrice și transformatoarele.

03 sept. 2021, 09:21
O furtună geomagnetică ar putea lovi Pământul. Poate afecta rețelele electrice
O furtună geomagnetică ar putea lovi Pământul

O furtună geomagnetică ar putea lovi Pământul și ar putea face ravagii, anunţă experţii. Furtuna ar putea lovi Terra vineri, după o ejectie de masă coronală care a avut loc pe 28 august, potrivit Serviciului Național de Meteorologie din Statele Unite.

Citeşte şi: Momentul apocaliptic în care o furtună de nisip spulberă un oraș din China. „Nu se mai vedea Soarele!” VIDEO

O furtună geomagnetică ar putea lovi Pământul

Furtuna poate afecta rețelele electrice și transformatoarele, poate interfera cu sateliții, poate perturba comunicațiile radio, spun experții. Totodată, fenomenul meteorologic ar putea trimite Aurora Boreală mai la Sud decât de obicei, transmite Today.in-24.com, citat de Aleph News.

Furtunile geomagnetice sunt evaluate pe o scară de la 1 la 5,1 fiind cel mai slab și 5 având cel mai mare potențial de daune.

O furtună geomagnetică este o componentă majoră a vremii spațiale și este cauzată de unda de șoc a vântului solar care interacționează cu câmpul magnetic al Pământului.

Un informatician de la Universitatea California din Statele Unite trage un semnal de alarmă, în urma unui studiu, că furtunile solare puternice ar putea paraliza internetul la nivel mondial, pentru mai multe săptămâni.

Când furtunile solare ajung pe Pământ, ele perturbă câmpul geomagnetic al planetei noastre. Chiar dacă în acest caz, cablurile de fibră optică care asigură transmisia internetului global nu sunt afectate, amplificatoarele de semnal ar putea fi scoase din uz.

Sangeetha Abdu Jyothi de la Universitatea California, Irvine, a evaluat modul în care vremea spațială poate perturba infrastructura internetului din întreaga lume. Fluctuațiile electromagnetice cauzate de furtunile solare puternice nu pot afecta direct cablurile de fibră optică, care alcătuiesc coloana vertebrală a internetului. (Citeşte AICI mai multe detalii)