O kenyancă legitimată la Steaua a spulberat recordul mondial la semimaraton. Timpul său e mai bun cu o jumătate de minut

Atleta kenyană Ruth Chepngetich, legitimată la CSA Steaua, a stabilit duminică un nou record mondial în proba de semimaraton de la Istanbul, pe care a câştigat-o cu timpul de 1h04min02sec, îmbunătăţind cu 29 secunde vechea performanţă mondială.

06 apr. 2021, 15:48
O kenyancă legitimată la Steaua a spulberat recordul mondial la semimaraton. Timpul său e mai bun cu o jumătate de minut

Ruth Chepngetich, 26 ani, la al treilea succes la Istanbul după 2017 şi 2019, a trecut prima linia de sosire pe un traseu umezit de ploaie, fiind urmată în clasament de etiopianca Yalemzerf Yehualaw la 38 secunde şi de kenyanca Hellen Oibiri, dublă campioană mondială la 5.000 m, la 49 secunde. Pentru prima oară într-un semimaraton feminin, primele trei clasate au obţinut un timp în intervalul de 65 minute.

Fostul record mondial, 1h04min31sec, a fost stabilit în februarie 2020 de etiopianca Ababel Yeshanew la Ras Al Khaimah, în Emiratele Arabe Unite.

Citeşte şi Georgiana Lupu de la Survivor România s-a născut la închisoare: „Am furat mâncare”

Proba masculină de semimaraton de la Istanbul a fost câştigată de kenyanul Kibiwott Kandie cu 59min35sec, un record al cursei turce, care a fost urmat în clasament de compatrioţii săi Geoffrey Kamworor la trei secunde respectiv Roncer Kipkorir la 11 secunde.

De remarcat faptul că Ruth Chepngetich este legitimată la clubul Steaua București, conforma paginii de Facebook a clubului, la fel ca și altă atletă kenyancă, Joan Chelimo Melly, care a încheiat pe locul 4 la Istanbul, cu un timp de 1h:05min:09sec. La sfîrșitul anului 2019, Steaua înrola primele trei atlete din Kenya, care erau eligible pentru a reprezenta în viitor România la întrecerile sportive.

Citeşte şi Incredibil. O sportivă însărcinată în NOUĂ LUNI a reuşit să alerge aproximativ doi kilometri într-un timp RECORD