Controversă – Cine este locuitorul Terrei cu numărul 7 miliarde?

Locuitorul Terrei cu numărul şapte miliarde este ori din Filipine, ori din India. Ce4lebrul număr îi va fie atribuit fie lui Danica May Chamato, născută la Manilla fie lui  Nargis, născută în provincia Uttar Pradesh.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 07:43
Controversă – Cine este locuitorul Terrei cu numărul 7 miliarde?

Asia, cel mai populat continent din lume, are meritul şi de a fi întâmpinat locuitorul Terrei cu numărul 7 miliarde. Rămâne însă de văzut dacă acesta s-a născut în Filipine sau în India, scrie Le Figaro.

În Filipine, Danica May Camacho, s-a născut duminică, cu două minute înainte de miezul nopţii, la Jose Fabella Memorial Hospital,din Manilla. Părinţii ei, Florante Camacho şi Camille Dalura, au fost felicitaţi de reprezentanţi ai Naţiunilor Unite, care i-au adus şi un mic tort cu această ocazie. Danica a mai primit şi o bursă de studii, iar părinţii ei o sumă de bani pentru a-şi deschide un mic magazin. Potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Republica Filipine este a 12-a ţară printre cele mai populate din lume, având 94,9 milioane de locuitori, dintre care 54 % au sub 25 de ani.

În acelaşi timp, în India, o organizaţie caritabilă afirmă că o fetiţă născută într-un centru de sănătate rural din provincia Uttar Pradesh era al şaptelea miliard locuitor al Terrei. Nargis s-a născut la ora locală 7.20 în satul Mall. Organizaţia Plan International  a ales provincia Uttar Pradesh pentru că este una dintre regiunile Terrei cu cea mai mare rată de fertilitate. Cu 1,2 miliarde de locuitori, India este al doilea cel mai populat stat al lumii, după China. Se estimează însă că până în 2025 vor fi mai mulţi indieni decât chinezi.

Potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Republica Filipine este a 12-a ţară printre cele mai populate din lume, având 94,9 milioane de locuitori, dintre care 54 % au sub 25 de ani.

UNFPA, care şi-a publicat vineri ultimul raport, prevede că populaţia Terrei va continua să crească şi va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori în anul 2050 şi la peste 10 miliarde spre sfârşitul secolului.

Documentul avertizează asupra provocărilor la care trebuie să se aştepte lumea. Pentru ţările cele mai sărace, guvernele se vor confrunta cu dificultatea găsirii unui loc de muncă pentru tineri. Fără a mai lua în calcul consecinţele încălzirii climatice, secetei şi exploziei demografice necontrolate în marile oraşe.

Pentru reprezentanta UNFPA în Filipine, Ugochi Daniels, ‘lumea şi cei şapte miliarde de locuitori formează un ansamblu complex de tendinţe şi de paradoxuri’, iar creşterea demografică face parte din ‘adevărurile esenţiale la nivel mondial’.