O navă rusească a luat foc în portul Sevastopol. Se presupune că a fost lovită de bombardamentul forţelor ucrainene VIDEO

O navă militară a Rusiei a luat foc în portul Sevastopol, controlat de Moscova, după ce ar fi fost bombardată de artileria ucraineană.

05 aug. 2022, 15:39
O navă rusească a luat foc în portul Sevastopol. Se presupune că a fost lovită de bombardamentul forţelor ucrainene VIDEO

Potrivit presei din Marea Britanie, care citează surse locale, ar fi vorba de vasul de patrulare Vasilii Bikov, o navă din clasa Project 22160.

Nava a intrat în dotarea forțelor navale ruse în decembrie 2018 și a luat parte, alături de crucișătorul Moskva, scufundat între timp, la atacul din 24 februarie 2022 asupra garnizoanei ucrainene de pe Insula Șerpilor.

În martie, forțele Kievului au anunțat că au avariat vasul în urma unui atac cu rachete. Ulterior, nava a fost semnalată întorcându-se în portul Sevastopol fără avarii vizibile.

Vasilii Bikov are un echipaj de 80 de marinari și ofițeri. Este dotat cu un tun AK-176MA, calibrul 76,2 mm, două mitraliere grele MTPU, calibrul 14,5 mm și mai multe lansatoare de grenade submarine.

Citeşte şi: Zelensky atacă Amnesty International: „Încearcă să amnistieze statul terorist Rusia”

Dispune, de asemenea, de lansatoare de torpile și de rachete. În iunie, navei i s-a instalat un modul Tor-M2KM de apărare anti-aeriană pe puntea pentru elicoptere.

Rusia nu a confirmat, deocamdată, incidentul.

Informațiile referitoare la bombardarea navei rusești vin după ce alte trei nave cargo încărcate cu cereale au părăsit, vineri, porturile ucrainene la Marea Neagră, în cadrul acordului semnat separat de Rusia și Ucraina la Istanbul, cu Turcia și Organizația Națiunilor Unite, în vederea ridicării blocadei asupra exporturilor agricole ale Kievului.

Citeşte şi: Zelenski cere ajutorul preşedintelui Chinei pentru a pune capăt războiului cu Rusia: „Poate influenţa din punct de vedere politic şi economic Rusia”