O nouă demisie în Guvernul Cîțu! Premierul a acceptat-o imediat

Florin Cițu a anunțat astăzi o nouă demisie din Guvern, pe care a accept-o imediat. Este vorba despre secretarul de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului.

20 apr. 2021, 14:05
O nouă demisie în Guvernul Cîțu! Premierul a acceptat-o imediat

”Domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia pe care i-am acceptat-o” , a anunțat astăzi premierul Florin Cîțu.

Demisia secretarului de stat Gelu Puiu vine în contextul unui reportaj RECORDER despre modul în care acesta a eliberat din funcții mai multe persoane, totul pentru membrii de partid.

Citește și: Claudiu Năsui dă vina pe Guvernul Orban pentru că granturile europene întârzie. „Acele măsuri promise nu aveau finanțare europeană. Nu e suficient să dai un OUG”

Recorder a difuzat mai multe înregistrări care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din țară au fost schimbați din funcție în urma unor șantaje coordonate chiar de persoane aflate în vârful Ministerului Mediului. Persoana care ar fi pus în practică toate aceste abuzurii este chiar Gelu Puiu, cel care și-a dat demisia astăzi din minister.  Potrivit piblicaţiei, Gelu Puiu s-a lăudat că a schimbat din funcție mai bine de 20 de directori din sistemul silvic printr-o metodă simplă și eficientă: amenințări cu controale care vor găsi cel puțin o neregulă. Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile au fost eliberate.

„Da, domnul minsitru. Sălajul eu știu că este gata, e făcut. Am varianta să fac audit în care îmi vin de la Ministerul Finanțelor, de la Curtea de Conturi. Îți trimit audit, ce rezultă nici nu ma interesează, trimit totul la parchet. Sau faci pasul în lateral, ne vedem de drum fiecare și sănătate, numai bine” , se aude în înregistrările publicate de Recorder.

Citește și: Florin Cîţu: Orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat responsabil de păduri la finalul anului 2019, imediat după ce a fost numit Costel Alexe în funcția de ministru al Mediului. În ultimul an, acesta a eliberat din funcții mai multe posturi din domeniul silvic, cu scopul de a numi în funcție membrii de partid sau persoane apropiate.

”Este ok, astăzi a venit, dă acceptul și mâine îl înscăunează pe celălalt. Păi îs pe perioadă nedeterminată. Să își dea acceptul să plece din funcție, că dacă nu durează șapte luni” , este o discuție între Gelu Puiu și Costel Alexe, pe atunci ministrul Mediului.

Confruntat de jurnalistul de la Recorder, secretarul de stat a negat toate aceste acuzații, declarând că nu știe despre ce se vorbește. ”Or fi, nu știu, nu-s ale mele, nu în contextul ăsta. Au fost înlăturați? Înseamnă că nu și-au făcut treaba. Dacă au fost înlăturați, probabil Regia a luat decizia aceasta. Nu am nicio implicare” , a declarat Gelu Puiu.