O nouă interdicţie pentru elevi! Înregistrarea orelor online a fost interzisă

Publicat: Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 07:42 // Actualizat: Duminică, 13 Septembrie 2020 13:35 // Sursa: romaniatv.net

Înregistrarea orelor desfășurate prin intermediul platformelor online a fost interzisă printr-un ordin de ministru semnat de Monica Anisie. Metodologia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Metodologia cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului precum și prelucrarea datelor cu caracter personal a apărut, vineri seara, în Monitorul Oficial, conform educatieprivata.ro.

Citește și: Peste 230 de unităţi de învătământ în scenariul ROŞU şi aproape 5.000 în GALBEN la început de an şcolar. Ce se întâmplă în Bucureşti

Metodologia prevede:

Ca măsură de protecție a datelor cu caracter personal prelucrate cu ocazia utilizării aplicațiilor/platformelor educaționale informatice, se interzice înregistrarea activităților desfășurate online.

Metodologia-cadru mai prevede și categoriile de date cu caracter personal care trebuie prelucrate cu respectarea principiilor legate de prelucrarea datelor cu caracter personal prevăzute la articolul 5 din Regulamentul UE 2016/679:

  • numele și prenumele preșcolarilor/elevilor, numele și prenumele cadrelor didactice care utilizează aplicația/platforma educațională informatică.
  • imaginea, vocea participanților, după caz
  • mesajele, videoclipurile, fișierele expediate sau orice alte materiale care conțin date prelucrate prin utilizarea aplicației/platformei educaționale informatice
  • rezultatele ecaluării

e) datele de conectare la aplicația/platforma educațională utilizată pentru participare la cursurile online: nume de utilizator și parolă de acces.

Unitatea de învățământ, în calitate de operator de date cu caracter personal , are obligația de a institui o serie de măsuri tehnice și organizatorice privind protejarea și păstrarea datelor cu caracter personal care să vizeze:

  • securitatea în mediul online
  • asigurarea confidențialității datelor
  • preîntâmpinarea riscului pierderii de date
  • împiedicarea modificării datelor cu caracter personal
  • interzicerea accesului neautorizat la datele cu caracter personal
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
înregistrare interzisă învăţământ ministru Monitorul Oficial online ordin
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H