O nouă lege dată în Rusia le interzice travestiţilor şi transsexualilor să ŞOFEZE

Federaţia Rusă a adoptat recent o lege care le interzice travestiţilor şi transsexualilor să conducă o maşină. Această decizie a adus numeroase critici din partea apărătorilor drepturilor persoanelor homosexuale.

09 ian. 2015, 13:41
O nouă lege dată în Rusia le interzice travestiţilor şi transsexualilor să ŞOFEZE

Legea a intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni şi interzice oricărei persoane care prezintă „tulburări mintale şi tulburări de comportament„, printre care se numără şi „identităţii de gen şi preferinţelor sexuale„, să conducă un automobil, potrivit BBC.

Citeşte şi Peste un milion de străini ar putea avea interdicţie de intrare în Rusia pe o perioadă de 10 ani

Astfel, pe lista respectivă, travestiţi şi transsexuali sunt în aceeaşi categorie cu fetişiştii, pedofilii, exhibiţioniştii, alături de persoanele interesate de voyeurism şi sado-masochism. Autorităţile spun că doresc reducerea numărului de decese cauzate de accidentele rutiere, însă ţara şi-a atras numeroase critici din partea apărătorilor ruşi ai drepturilor omului.

Homosexualitatea a fost considerată o infracţiune în Rusia până în 1993 şi o maladie mintală până în 1999. Paradele gay sunt periodic interzise în această ţară, în care homofobia se exprimă adeseori în mod deschis.