O nouă moarte suspectă după vaccinul AstraZeneca. O îngrijitoare de până în 50 de ani a decedat în urma unei hemoragii cerebrale

Norvegia a anunţat luni moartea prin hemoragie cerebrală a unei îngrijitoare în vârstă de până în 50 de ani, care a fost spitalizată după ce a fost vaccinată cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, fără să se stabilească, în acest stadiu, vreo legătură cu vaccinarea.

15 mart. 2021, 20:43
O nouă moarte suspectă după vaccinul AstraZeneca. O îngrijitoare de până în 50 de ani a decedat în urma unei hemoragii cerebrale

Acesta este al doilea caz de moarte suspectă semnalat în decurs de câteva zile în Norvegia, ţară care a suspendat joi, ”din precauţie”, utilizarea vaccinului dezvoltat de către laboratorul anglo-suedez AstraZeneca.

Autorităţile sanitare norvegiene au anunţat sâmbătă spitalizarea a trei membri ai personalului de îngrijire, suferind de trombocitopenie – o cantitate anormal de mică de trombocite -, sângerări şi prezentând cheaguri de sânge, după cum transmite CNN.

Prezentaţi ca fiind relativ tineri, aceşti îngrijitori au fost vaccinaţi anterior cu vaccinul AstraZeneca Oxford.

Citeşte şi Germania, Spania, Franţa şi Italia au suspendat vaccinarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, tot mai sceptică în legătură cu vaccinul britanic-suedez UPDATE

Unul dintre cei trei îngrijitori, prezentat drept o femeie în vârstă de până în 50 de ani, care se afla într-o ”stare bună de sănătate”, a murit duminică, în urma unei hemoragii cerebrale, au anunţat autorităţile sanitare.

Femeia a cărei moarte a fost raportată duminică seara a fost spitalizată joi, la aproximativ o săptămână după ce a fost vaccinată cu vaccinul AstraZeneca-Oxford. ”Nu putem exclude şi nici confirma că acest lucru are vreo legătură cu vaccinul”, a declarat, într-o conferinţă de presă, un reprezentant al Agenţiei norvegiene a medicamentului Steinar Madsen. Starea sănătăţii celorlalţi doi îngrijitori spitalizaţi este ”staţionară”.

Citeşte şi O femeie de 60 de ani a murit din cauza unor cheaguri de sânge, după vaccin cu AstraZeneca. Reacţia Oxford