O organizaţie necunoscută a revendicat explozia de la o bancă din Budapesta

O organizaţie necunoscută, Orsereg (Armata paznicilor) a revendicat explozia din 13 ianuarie, la Budapesta, împotriva unei bănci, a anunţat poliţia ungară în noaptea de luni spre marţi, potrivit AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
28 ian. 2014, 06:38
O organizaţie necunoscută a revendicat explozia de la o bancă din Budapesta

„Poliţia recunoaşte existenţa unei scrisori de revendicare, dar nu divulgă nicio informaţie despre conţinutul său şi despre acţiunile sale privnd scrisoarea pentru moment”, afirmă poliţia naţională (ORFK) în comunicat.

Faţada unei bănci din Budapesta a fost avariată în zorii zilei de 13 ianuarie de explozia unei bombe, fără răni pe cineva.

Explozia a demolat în întregime faţada sucursalei băncii CIB (filiala grupului bancar italian Intesa SanPaolo). Deflagraţia a fost provocată de o bombă, potrivit autorităţilor ungare.

Un bărbat care circula pe o motocicletă ar fi depus un pachet în faţa clădirii, chiar înaintea exploziei, potrivit unor persoane care locuiesc în apropierea băncii, citate de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit experţilor, citaţi de presa ungară, acest atentat ar putea fi un mesaj trimis băncilor, criticate pentru creşterea ratelor lunare de rambursare a creditelor făcute în special în franci elveţieni la mijlocul anilor 2000.

De la începutul crizei în 2008-2009, valoarea monedei naţionale – forintul – a scăzut, scumpind aceste rambursări.