Dosar penal pentru fiul primarului din Gornet, localitate aflată în carantină, după ce a fugit la mare

Dosar penal pentru fiul viceprimarului din Gornet. Tânărul a plecat la mare, la Costineşti, deşi localitatea Gornet este în carantină şi nu avea voie să iasă din sat. Fiul viceprimarului s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 11:23
Dosar penal pentru fiul primarului din Gornet, localitate aflată în carantină, după ce a fugit la mare

Conform unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Vălenii de Munte, lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Bălţeşti s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, cu privire la faptul că o persoană din satul Gornet s-a deplasat, în cursul aceleiaşi zile, pe raza staţiunii Costineşti din judeţul Constanţa, încălcând măsura impusă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Citeşte şi: Comuna din Prahova băgată în carantină îl dă în judecată pe Arafat şi cere daune de 500.000 de euro

În acest caz a fost deschis dosar penal, cauza fiind înregistrată la PJ Vălenii de Munte.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce, în decurs de două săptămâni, în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Autorităţile din judeţul Prahova au propus intrarea în carantină a unui sat din comuna Gornet, în condiţiile în care un număr de 15 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus (COVID-19) în ultimele 14 zile. În această zonă a fost depăşită rata de 3 infectări la mia de locuitori.