O pisică a băgat zâzanie între doi vecini. Un bărbat și-a dat în judecată vecinul pentru că felina i-a zgâriat mașina

O pisică i-a făcut pe doi vecini din Austria să ajungă la cuțite. După ce și-a găsit mașina plină de zgârieturi, un austriac și-a dat vecinul în judecată și a prezentat instanței o serie de dovezi împotriva felinei distrugătoare.

20 mart. 2023, 12:49
O pisică a băgat zâzanie între doi vecini. Un bărbat și-a dat în judecată vecinul pentru că felina i-a zgâriat mașina
Un bărbat și-a dat în judecată vecinul pentru că felina i-a zgâriat mașina

Un bărbat și-a dat în judecată vecinul pentru că felina i-a zgâriat mașina. Păgubitul a atașat la dosar mai multe fotografii atât cu mașina zgâriată, cât și cu cea care i-a provocat pagubele.

Citește și Motivul pentru care pisica ta vrea să stea pe tine. Ce înseamnă atunci când face asta

Un bărbat și-a dat în judecată vecinul pentru că felina i-a zgâriat mașina

Mai mult, bărbatul a chemat în instanță mai mulți martori care au confirmat că pisica vecinului este vinovată de pagubele produse.

În acest caz a fost deschisă o anchetă care s-a soluționat după mai multe zile, timp în care oamenii legii au efectuat o inspecție la fața locului, au vizionat probele și au audiat toți martorii.

„Clientul meu are mare grijă de vehiculul său. A încercat cu un spray al cărui miros nu este suportat de pisici, dar nu a fost de niciun folos și pisica a continuat să îi avarieze mașina”, a declarat Katrin Korak-Kohl, avocata păgubitului.

Inițial, reclamantul a solicitat daune în valoare de 1.000 de euro, dar în cele din urmă s-a înțeles cu vecinul său, iar acesta din urmă a fost de acord să îi achite suma de 500 de euro pentru reparații de la compania de asigurări a stăpânului felinei.

„Dacă apar din nou zgârieturi, s-ar putea să fim nevoiți să cerem din nou daune”, a subliniat avocatul.

Potrivit jurisprudenței Curții Supreme din Austria (OHG), pisicile fac parte din categoria animalelor care nu pot fi controlate.

„Se pot cere daune în instanță doar dacă tulburarea provocată de pisică depășește nivelul obișnuit în zonă, cum a fost acest caz”, a încheiat Katrin Korak-Kohl.

Pisica ta se așează pe tine? Iată ce înseamnă

Dacă pisica ta îmi vine să se așeze pe tine, înseamnă că aceasta a simțit că emani o energie care nu îți face bine. Poate fi vorba de faptul că, poate, ești nervos sau supărat sau, poate, chiar starea ta de sănătate nu este tocmai bună.

Motivul pentru care ea vine, se gudură de tine și te bagă în seamă este unul simplu, dar cât se poate de emoționant. Aceasta vrea să te facă să te simți protejat și să te ajute să îți iei gândul de la lucrurile apăsătoare care te macină.

Totodată, ea mai are acest obicei atunci când simte că urmează să pleci într-o călătorie sau când te pregătești să mergi la serviciu. Cu toate că, se spune despre pisici că sunt independente, ele sunt foarte afectate atunci când rămân singure. Adoră compania, ele fiind îndrăgostite de ideea că stăpânul este cu ele în casă, chiar dacă uneori nu îl bagă în seamă.

Amintim că pisicile au fost considerate sacre în multe popoare. Ele au fost venerate de egipteni și de japonezi, iar acum sunt alese de oameni din lumea întreagă în jurul casei.

Curiozități despre pisica ta

  • Pisicile văd excelent pe întuneric
  • Pot alerga foarte repede
  • Își petrec majoritatea vieții dormind
  • Sunt foarte asemănătoare oamenilor
  • Pisicile sunt mai agile la răsărit și apus
  • Au 244 de oase și 30 de dinți
  • Nu trebuie hrănite cu lapte
  • Își exprimă emoțiile și trăirile prin gesturi foarte fine
  • Se mulează pe personalitatea stăpânului lor
  • Sunt pretențioase la mâncare și la casa în care locuiesc
  • Vor să fie mereu în atenția stăpânului lor
  • Nu iubesc deloc să stea singure
  • Se simt des foarte neglijate
  • Au nevoie de o locuință comodă și făcută pe placul lor

Citește și Cine este bărbatul care a salvat o pisică din ruinele cutremurului din Turcia! Ce nume i-a pus felinei care a emoționat o lume întreagă