O pisică va candida la alegerile municipale din Franţa. Ce şanse are

Un partid din Franţa şi-a anunţat luni intenţia de a include o pisică pe lista la alegerile municipale din Rennes pentru a evidenţia condiţia animalelor.     

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 09:05
O pisică va candida la alegerile municipale din Franţa. Ce şanse are

Partidul de extrema stângă intenţionează să introducă pisică Rec pe penultimul loc de pe lista sa „Rennes en commun”, prezentată pentru alegerile municipale din data de 15 şi 22 martie. Obiectivul este de a evidenţia un „subiect care nu este foarte prezent în această campanie municipală: condiţia animalelor”, a declarat Félix Boullanger, co-director al campaniei pentru această listă.

Citeşte şi: Situaţie fără precedent. Un câine a fost ales primar. Ce a fost pus să faca la ceremonia de învestire VIDEO

Pentru a evita invalidarea listei de către autorităţi, un bărbat îi va împrumuta numele său pisicii Rec. Candidatura pisicii este una simbolică, iar în cazul în care va câştiga alegerile municipale, aceasta nu va fi aleasă.

„Este o candidatură simbolică, aşa cum se întâmplă adesea. Chiar dacă obţinem 99,9% la alegerile municipale, el nu va fi ales”, a declarat Boullanger.

Lista „Rennes en commun”, sprijinită de asociaţia pentru apărarea animalelor L214, se angajează să creeze „o delegaţie pentru protecţia animalelor, să crească ponderea proteinelor vegetale din meniurile de catering, să sprijine interdicţia naţională a circurilor care deţin animale sălbatice sau să susţină o politică de sterilizare a pisicilor fără stăpân”.