O româncă a fost sfâşiată de un rechin în staţiunea Hurghada din Egipt. MAE confirmă decesul femeii şi îi sfătuieşte pe turişti să respecte indicaţiile autorităţilor referitoare la înotul în mare

Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

03 iul. 2022, 22:30
O româncă a fost sfâşiată de un rechin în staţiunea Hurghada din Egipt. MAE confirmă decesul femeii şi îi sfătuieşte pe turişti să respecte indicaţiile autorităţilor referitoare la înotul în mare

UPDATE

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri urgente pe lângă autorităţile egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii decesului.

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”, a transmis ministerul.

Citeste si VIDEO Terifiant, un gheţar din Alpii Italieni s-a prăbuşit din cauza temperaturilor ridicate. Sunt cel puţin şase morţi

MAE a mai precizat că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident.

Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale. De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare„, a mai arătat sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46.

STIREA INITIALA: Românca este a doua persoană ucisă în urma unui atac al unui rechin în Marea Roșie din Egipt, informează Mediafax. Atacurile au avut loc la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahl Hasheesh, la sud de Hurghada”, a anunțat Ministerul egiptean al Mediului, pe Facebook.

Cele două atacuri au avut loc la 600 de metri distanță unul față de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh. Ministerul Mediului din Egipt anunță că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor.

De asemenea, instituția a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie. Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor. Ea reuşise să ajungă la mal fără o mână şi un picior.

Citeste si Plajele de la Marea Roşie, închise după o tragedie de proporţii. O femeie a fost ucisă de un rechin într-o staţiune din Egipt preferată de români

Atacurile rechinilor sunt rare în apele egiptene ale Mării Roșii. Cel mai faimos atac a fost cel asupra unui copil ucrainean de 12 ani și a unui ghid turistic egiptean în stațiunea Ras Mohammed. Cei doi au avut nevoie de amputare după incidentul brutal.

În 2010, au avut loc cinci atacuri ale rechinilor care au rănit trei turiști ruși, iar un turist german a decedat.