O româncă a rămas fără casa pentru care a muncit 20 de ani în străinătate, după ce soacra ei a vândut-o pentru 4.000 de euro

Elena Dobrincă, o româncă în vârstă de 64 de ani, și-a pierdut casa pentru care a muncit ani buni în străinătate, după ce soacra ei a vândut-o în secret.

12 iun. 2023, 22:27
O româncă a rămas fără casa pentru care a muncit 20 de ani în străinătate, după ce soacra ei a vândut-o pentru 4.000 de euro
O româncă a rămas fără casă, după 20 de ani de muncă în străinătate

În urmă cu 20 de ani, Elena, o româncă din Iași, a plecat la muncă în străinătate, pentru a strânge banii necesari pentru construirea unei case, pe un teren primit cadiu de la o rudă a partenerului ei de la acea vreme, în satul Bosia din comuna Ungheni.

„Eu am plecat în anul 2003, în Spania, eram împreună cu un bărbat, dar nu eram căsătoriți. Am plecat să fac bani pentru că am primit fără acte un teren de la o mătușă de-a lui și voiam să ne facem casa noastră în care să stăm. Mătușa lui ne-a spus că ne dă terenul cadou, care este izlaz, să ne facem casă, dar nu are acte pe el.

Așa am făcut, am plecat la muncă în Spania, iar fostul meu bărbat a luat-o destul de grav pe căile băuturii. Eu îi trimiteam bani pentru a mai face ceva la casă și el bea de toți banii.

Așa că am început să îi trimit bani mamei lui, pe numele Elena Ilie. Am chitanțe tocmai din acei ani și am dovada că i-am trimis bani”, a declarat Elena, pentru BZI.

Citește și: O româncă a plecat în Italia în vacanță, dar a rămas acolo pentru totdeauna și a construit o afacere de succes

După câțiva ani, femeia a hotărât să se despartă de bărbat pentru că acesta consuma alcool în exces. S-au înțeles ca el să rămână în casă până se întoarce ea din străinătate, apoi să o lase pe ea să stea acolo.

„Undeva prin anul 2007, parcă, m-am despărțit de el pentru că nu mai suportam faptul că a luat-o pe căi greșite, ale băuturii, dar eu am rămas în continuare în Spania, la muncă, pentru că aveam nevoie de bani, desigur.

Eu i-am spus bărbatului să stea în continuare în casa pe care am ridicat-o, dar în momentul în care o să mă întorc în țară o să facem în așa fel încât să o vindem sau să stăm în ea separat.

A stat în ea timp de ani buni, iar prin anul 2015, dacă nu mă înșel, a murit. În anul 2005 am făcut racordare la curent și pe factură apare numele meu, dar, când eu eram în continuare la muncă, în Spania, fostul meu bărbat, care acum este decedat, a trecut contractul de la curent pe numele tatălui lui”, a mai spus ea.

Citește și: Șocul uriaș trăit de o badantă româncă în Italia. Modul incredibil în care bătrâna pe care o îngrijea a profitat de cele câteva minute pe care badanta le-a petrecut la duș

După ce concubinul a decedat, a murit și tatăl acestuia, el fiind de fapt proprietarul terenului, făcând parte dintr-un grup de moștenire alături de frații lui.

Elena Dobrică a decis să se întparcă definitiv în România, dar a fost surprinsă când a aflat că munca ei s-a dus pe apa sâmbetei.

„Eu am muncit în continuare în Spania și, când m-am hotărât să mă întorc în țară, în urmă cu trei ani, să stau și eu la casa mea, în care am băgat bani de-a lungul anilor, am avut o surpriză uriașă.

Mama fostului meu bărbat a vândut casa în care eu am băgat bani și a vândut-o așa, fără acte, cu o sumă care se învârtea în jurul a 4.000 de euro.

Aceste persoane stau în casa în care am băgat eu bani, de trei ani de zile, nu îmi pot da seama cum o femeie la vârsta de 75 de ani poate face așa ceva, dar nici pe cei doi nu îi pot înțelege cum au putut da banii pe o casă, unde știa tot satul că este a mea.

Cei doi care s-au mutat acolo, în casă, se cunosc cu primarul comunei, deci cine știe. Eu nu am primit nici măcar un leu, este o situație foarte complicată.

Am fost la primărie și nu au vrut să îmi spună pe numele cui este terenul și nimeni nu mă ajută în niciun fel să îmi recuperez casa unde am băgat bani. Eu la un avocat nu mă pot duce pentru că știu că mi se cere o sumă mare de bani și nu îmi permit”, a mai spus ea.