O şansă în plus pentru gimnastele noastre. S-a retras campioana olimpică de la bârnă

Sportiva americană Shawn Johnson a decis să se retragă din activitate, din cauza unor probleme la un genunchi şi nu-şi va apăra titlul olimpic la bârnă, în această vară, la Londra.

RomaniaTV.net
04 iun. 2012, 08:51
O şansă în plus pentru gimnastele noastre. S-a retras campioana olimpică de la bârnă

Cu aproape două luni înainte de startul Olimpiadei de la Londra, delegaţia SUA a primit o veste şoc. Deţinătoarea titlului la bârnă, gimnasta Shawn Johnson se retrage din activitate şi nu-şi va putea apăra titlul cucerit în urmă cu patru ani, la Beijing. Este o şansă în plus pentru gimnastele noastre, mai ales că primele două locuri la Europenele de la Bruxelles au fost ocupate de Cătălina Ponor şi Larisa Iordache.

Mai am încă motivaţia şi dorinţa de a ajuta SUA la JO 2012, dar, din nefericire este evident că genunchiul meu stâng nu este capabil să suporter exigenţele gimnasticii de nivel înalt. Singurul lucru pe care pot să-l fac este să mă retrag cu graţie şi să mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine”, a declarat Shawn Johnson, care are în prezent vârsta de 20 de ani.

Gimnasta din Iowa se retrage cu patru medalii olimpice, una de aur şi trei de argint şi trei medalii mondiale de aur.

La JO-2008 de la Beijing, ea a câştigat şi medalia de argint la individual compus, la sol şi la echipe.

La CM din 2007, la doar 15 ani, Shawn Johnson a câştigat titlul la individual compus, la sol şi echipe.

Shawn Johnson vrea să meargă la facultate, să continue să muncească pentru opere caritabile şi să rămână implicată în gimnastică. Ea va fi prezentă la JO de la Londra pentru angajamentele cu diverşi sponsori.

În 2009, ea a câştigat concursul de televiziune „Dancing with the Stars”.