O şcoală din Vrancea riscă să se prăbuşească peste zeci de elevi

60 de copii din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, învaţă pe holurile şcolii, pentru că tavanul din sălile de clasă stă să cadă. Primăria nu are bani de reparaţii şi, ca să evite vreo nenorocire, edilul s-a hotărât să-i mute pe elevi pe hol.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 07:13
O şcoală din Vrancea riscă să se prăbuşească peste zeci de elevi

Clădirea şcolii din satul Cornetu este veche de aproape 100 de ani şi este în pericol să se prăbuşească oricând. Aşa că elevii din câteva săli de clasă, care sunt în situaţia cea mai gravă, învaţă pe unde apucă.

Lecţiile pe hol nu sunt o soluţie tocmai bună. „Spaţiul este impropriu. Nu ne putem desfăşura activităţile”, a spus profesorul Tatiana Gugoaşă.

Primarul spune că a solicitat fonduri de la Guvern, în urmă cu doi ani, pentru construcţia unei noi şcoli în localitate, dar banii nu au venit. Aşa că şansele ca elevii să înveţe în siguranţă sunt aproape inexistente. „Primăria Slobozia Bradului a făcut demersuri încă din 2009. Nu se dă finanţarea. Nu pot să spun din ce motive, dar se înţelege, mai ales că eu sunt primar liberal”, a declarat primarul din comuna Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu.

În replică, prefectul judeţului spune că primarul nu ar trebui să stea cu mână întinsă la Guvern. „Să pună osul la treabă şi să facă ceea ce trebuie pentru comuna în care a fost ales. Întotdeauna se uită către Guvern”, a spus prefectul judeţul Vrancea, Sorin Hornea.

La şcoala din satul Cornetu sunt înscrişi 350 de elevi. Din cauza pericolului, mulţi părinţi au ales să-şi ţină copiii acasă.