O stewardesă a dezvăluit unde să nu stai niciodată în avion. Care sunt cele mai sigure şi confortabile locuri din avion

Beth Blair, o fosta stewardesa, a oferit pasagerilor curiosi cateva informatii despre locurile pe care le pot alege in avion.

24 sept. 2016, 07:44
O stewardesă a dezvăluit unde să nu stai niciodată în avion. Care sunt cele mai sigure şi confortabile locuri din avion

Sunt unele locuri mai confrtabile decat altele? Dar mai sigure? Intr-un articol scris pentru BBC, Blair ofera raspunsul, scrie perfecte.md.

Cel mai confortabil loc

Daca lasam clasa Business la o parte, avem totusi posibilitatea de a alege intre locurile de la clasa Economy.

Citeşte şi De ce îşi ţin stewardesele mâinile la spate atunci când întâmpină pasagerii

Fosta stewardesa spune ca scaunele ce ofera cel mai mult spatiu pentru intinderea picoarelor sunt cele de langa iesirile de urgenta sau cele din fata peretilor despartitori ai avionului.

Atentie! Andrew Shelton, editor al site-ului Cheapflights, spune ca locurile din fata iesirilor de urgenta nu se pot lasa pe spate. La fel, cele din ultimul rand al avionului. Daca nu vreti sa fiti deranjat de zgomote, nu stati aproape de bucatarie.

Cel mai sigur loc

Exista asa ceva? Potrivit unui studiu efectuat de revista Time asupra accidentelor din ultimii 35 de ani, locurile de la mijloc din spatele avionului sunt cele mai sigure. Sigur, vorbim despre o statistica, pentru ca totul depinde de tipul de accident. Apoi, cu cat stai mai aproape de iesirile de urgenta, cu atat vei iesi mai repede. Dar daca stai chiar langa iesirea de urgenta, ai putea sa fii nevoit sa oferi asistenta celorlalti pasageri.

Locul de unde turbulentele se simt mai putin

In general, avioanele mai mari, care zboara la altitudini mai mari, se confrunta mai rar cu astfel de probleme.Daca vreti sa fiti zguduit mai putin, optati pentru un loc undeva in dreptul aripilor. Pasagerii din fata sau spate vor simti turbulentele mai puternic.

Cel mai linistit loc

De fapt, e greu de spus ca un loc poate fi linistit in avion, unde nivelul zgomotului este de 105 decibeli la decolare si 85 decibeli in timpul zborului. Totusi, scaunele din fata avionului ofera ceva mai multa liniste, deoarece pasagerii sunt putin mai feriti de zgomotul motoarelor avionului. Scaunele dinspre culoar sunt iarasi un pic mai ferite de zgomot decit cele de la fereastra.