Oamenii ambiţioşi mor tineri şi nefericiţi. Vezi de ce

Persoanele ambiţioase, aplecate spre carieră sau afaceri, câştigă mai mulţi bani, dar preţul plătit pentru această stare materială implică de multe ori însingurarea faţă de prieteni şi familie, probleme de sănătate şi chiar o moarte timpurie, susţine publicaţia britanică Daily Mail.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 15:17
Oamenii ambiţioşi mor tineri şi nefericiţi. Vezi de ce

Un studiu realizat în Marea Britanie confirmă valabilitatea proverbului românesc “banii nu aduc fericirea”, scrie obiectivdesuceava.ro. Studiul, realizat pe un număr de 717 carierişti şi afacerişti ambiţioşi care au fost şcoliţi la celebrele universităţi Oxford, Harvard şi Yale, precum şi pe unele persoane care s-au îmbogăţit folosind cunoştinţele dobândite la “şcoala vieţii”, indică faptul că, deşi au mulţi bani, aceştia nu prea au când şi cu cine să se bucure de ei.

Cercetătorii au pornit de la faptul că aceşti oameni îşi dedică atât de mult timp afacerilor şi carierei, încât ajung să neglijeze tocmai acele domenii care dau calitatea vieţii şi care îi ajută să trăiască fericiţi, aşa cum ar fi grupurile unite de prieteni şi relaţiile stabile.

Subiecţii studiului au fost monitorizaţi de statisticieni până la sfârşitul vieţii. “Şi într-adevăr, oamenii mai ambiţioşi ajung să aibă cariere mai bune, venituri mai mari, ceea ce însă nu înseamnă că trăiesc mai fericiţi sau că sunt mai sănătoşi”, spune Timothy Judge, profesor la University of Notre Dame’s Mendoza College of Business.