Oana Cuzino, sfaturi pentru a te proteja de coronavirus: „De ce e bine să punem produsele la congelator”

Oana Cuzino recomandă purtarea unei măști de protecție de fiecare dată când ieșim din casă. În caz contrar, susține ea, există riscul să ne contaminăm imediat dacă o persoană cu virusul SARS-CoV-2 tușește, strănută sau vorbește lângă noi.
Romania TV
30 mart. 2020, 18:19

Coronavirus. "Purtând masca, evităm să inhalăm aceste picături cu virus. Masca purtată nu trebuie atinsă cu mâna posibil contaminată! Mulți au glumit pe tema celor care merg singuri în mașină și poartă mască. Da, o poartă fiindcă nu este recomandată manipularea ei frecventă. Odată pusă la plecarea din casă, ea nu mai trebuie atinsă cu mâna sau mănușa posibil contaminată. Odată atinsă, trebuie apoi aruncată în condiții în care mâna nu este sterilă. Vreți s-o dați jos? Puneți dezinfectant pe mâini sau mănuși și o puteți atinge”, a transmis Oana Cuzino într-un mesaj publicat pe Facebook, în care îi sfătuiește pe români cum să se comporte atunci când ies din casă și revin la domiciliu, în această perioadă.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Vârsta medie a celor infectaţi cu COVID-19 este de 46 de ani 


„Virusul SARS-CoV-2 se transmite în special prin picăturile pe care o persoană infectată le generează atunci când tușește, strănută sau vorbește. Dacă suntem în fața acelei persoane, fără mască de protecție, există riscul să ne contaminăm imediat. Mai mult, aceste picături sunt grele și nu plutesc prin aer, ci cad pe podea sau pe suprafața obiectelor, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Când atingem astfel de suprafețe, ne contaminăm mâinile.

Purtând masca, evităm să inhalăm aceste picături cu virus. Masca purtată nu trebuie atinsă cu mâna posibil contaminată! Mulți au glumit pe tema celor care merg singuri în mașină și poartă mască. Da, o poartă fiindcă nu este recomandată manipularea ei frecventă. Odată pusă la plecarea din casă, ea nu mai trebuie atinsă cu mâna sau mănușa posibil contaminată. Odată atinsă, trebuie apoi aruncată în condiții în care mâna nu este sterilă. Vreți s-o dați jos? Puneți dezinfectant pe mâini sau mănuși și o puteți atinge. Atenție dacă trebuie să o remontați, să faceți același lucru - să vă spălați pe mâini sau să puneți mult dezinfectant pe mâini, altfel, mai rău faceți....mai bine nu o mai remontați!

Trebuie să strângem cât mai mult părul, mai ales dacă e lung - eventual sub o căciuliţă uşoară, şapca, chiar capişon medical... să îl ţinem împletit într o coadă strânsă, preferabil sub jacheta, sau în coc, sub sapca- pe care să o punem apoi direct la spălat când ajungem acasă, ca şi hainele purtate.

Să spălăm cât mai des mâinile! Aproape că nu există “prea des” în situaţia de fată!

E de preferat să purtăm mănuşi în zone publice - magazine. În majoritatea magazinelor exista la intrare un dispenser cu gel dezinfectant - mulţi m-aţi întrebat dacă e bine să ungem la exterior chiar şi mănuşile cu acesta, şi da! este bine! atât pentru noi, cât şi pentu cei care vor mai atinge ceea ce am atins noi. Măcar gelul dezinfectant, chiar dacă nu acţionează mult timp, reuşeşte să omoare o parte din posibilii viruşi de pe suprafeţe. Purtaţi mănuşile îmbibate cu dezinfectant şi când plătiţi la POS şi trebuie să îl atingeţi sau număraţi banii. Şi da, precum în poanta care circulă pe net, nu umeziţi degetele cu limba când număraţi banii sau când trebuie să desfaceţi pungile pentru fructe, legume sau restul cumpărăturilor....

E bine să aruncăm mănuşile înainte de intrarea în maşină proprie, înainte de a atinge volanul şi alte lucruri din interiorul maşinii.... şi apoi să le înlocuim cu altele noi când cărăm bagajele din portbagaj, în casă şi atingem clanţe de la scara blocului, buton lift (de altfel , ar fi de preferat să mergem pe scări, dacă se poate, bineînţeles...)

Încercaţi să nu puneţi pe jos pungile de cumpărături până vine liftul - pe pardoseala virusul poate rezista dacă nu e spălată cu clor sau alţi dezinfectanţi puternici, cu durata lungă de acţiune.

Evident, mai întâi ne dezbrăcăm la intrare de hainele purtate , cele exterioare, rămânem în tricou şi boxeri sau pantaloni scurţi, sau chiloţi...mă rog... obligatoriu lăsăm pantofii purtaţi afară pe un presulet, preferabil îmbibat cu cloramina.....

Apoi, trebuie să dezinfectăm toate cumpărăturile şi pungile-mai ales mânerele acestora, pentru că le vom mai tot atinge, să le lăsăm oricum în holul de lângă uşă, cât mai departe de bucătărie şi restul casei, să luăm pe rând alimentele şi celelelate cumpărături. şi să ne spălăm pe mâini după fiecare nouă manipulare a cumpărăturilor...

Tot ce se poate spăla la jet curent şi abundent de apă este recomandat. Fructe, legume, salate, ierburi, verdeţuri, punguliţe, alimente ambalate, chiar şi detergenţi şi alte chimicale pentru casa. Totul trebuie clătit, şters, depozitat cu răbdare. Spălaţi chiar şi sticlele de apă, suc pe care le-aţi cumpărat, înainte de a le introduce în frigider sau dulapuri.

Ce se bagă în congelator - carne sau pungi de legume sau fructe îngheţate, nu trebuie neapărat spălat, congelarea ucide virusul SARS COV2, însă noi trebuie obligatoriu să spălăm mâinile după ce le-am manipulat.

Nu vă atingeţi fata, nasul, gura, ochii, ochelarii în tot acest timp în care vă ocupaţi de decontaminarea cumpărăturilor....

Luați-vă tot timpul din lume și concentraţi-vă doar pe această operaţiune, explicaţi-le copiilor să stea la distanță și să aibă răbdare, chiar dacă vor ceva din cele cumpărate, Nu îi lăsați să atingă ambalajele până nu le decontaminaţi cu toată atenţia. Paza bună trece primejdia rea!", ascris Oana Cuzino pe facebook

Coronavirus. „Purtând masca, evităm să inhalăm aceste picături cu virus. Masca purtată nu trebuie atinsă cu mâna posibil contaminată! Mulți au glumit pe tema celor care merg singuri în mașină și poartă mască. Da, o poartă fiindcă nu este recomandată manipularea ei frecventă. Odată pusă la plecarea din casă, ea nu mai trebuie atinsă cu mâna sau mănușa posibil contaminată. Odată atinsă, trebuie apoi aruncată în condiții în care mâna nu este sterilă. Vreți s-o dați jos? Puneți dezinfectant pe mâini sau mănuși și o puteți atinge”, a transmis Oana Cuzino într-un mesaj publicat pe Facebook, în care îi sfătuiește pe români cum să se comporte atunci când ies din casă și revin la domiciliu, în această perioadă.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Vârsta medie a celor infectaţi cu COVID-19 este de 46 de ani 

„Virusul SARS-CoV-2 se transmite în special prin picăturile pe care o persoană infectată le generează atunci când tușește, strănută sau vorbește. Dacă suntem în fața acelei persoane, fără mască de protecție, există riscul să ne contaminăm imediat. Mai mult, aceste picături sunt grele și nu plutesc prin aer, ci cad pe podea sau pe suprafața obiectelor, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Când atingem astfel de suprafețe, ne contaminăm mâinile.

Purtând masca, evităm să inhalăm aceste picături cu virus. Masca purtată nu trebuie atinsă cu mâna posibil contaminată! Mulți au glumit pe tema celor care merg singuri în mașină și poartă mască. Da, o poartă fiindcă nu este recomandată manipularea ei frecventă. Odată pusă la plecarea din casă, ea nu mai trebuie atinsă cu mâna sau mănușa posibil contaminată. Odată atinsă, trebuie apoi aruncată în condiții în care mâna nu este sterilă. Vreți s-o dați jos? Puneți dezinfectant pe mâini sau mănuși și o puteți atinge. Atenție dacă trebuie să o remontați, să faceți același lucru – să vă spălați pe mâini sau să puneți mult dezinfectant pe mâini, altfel, mai rău faceți….mai bine nu o mai remontați!

Trebuie să strângem cât mai mult părul, mai ales dacă e lung – eventual sub o căciuliţă uşoară, şapca, chiar capişon medical… să îl ţinem împletit într o coadă strânsă, preferabil sub jacheta, sau în coc, sub sapca- pe care să o punem apoi direct la spălat când ajungem acasă, ca şi hainele purtate.

Să spălăm cât mai des mâinile! Aproape că nu există “prea des” în situaţia de fată!

E de preferat să purtăm mănuşi în zone publice – magazine. În majoritatea magazinelor exista la intrare un dispenser cu gel dezinfectant – mulţi m-aţi întrebat dacă e bine să ungem la exterior chiar şi mănuşile cu acesta, şi da! este bine! atât pentru noi, cât şi pentu cei care vor mai atinge ceea ce am atins noi. Măcar gelul dezinfectant, chiar dacă nu acţionează mult timp, reuşeşte să omoare o parte din posibilii viruşi de pe suprafeţe. Purtaţi mănuşile îmbibate cu dezinfectant şi când plătiţi la POS şi trebuie să îl atingeţi sau număraţi banii. Şi da, precum în poanta care circulă pe net, nu umeziţi degetele cu limba când număraţi banii sau când trebuie să desfaceţi pungile pentru fructe, legume sau restul cumpărăturilor….

E bine să aruncăm mănuşile înainte de intrarea în maşină proprie, înainte de a atinge volanul şi alte lucruri din interiorul maşinii…. şi apoi să le înlocuim cu altele noi când cărăm bagajele din portbagaj, în casă şi atingem clanţe de la scara blocului, buton lift (de altfel , ar fi de preferat să mergem pe scări, dacă se poate, bineînţeles…)

Încercaţi să nu puneţi pe jos pungile de cumpărături până vine liftul – pe pardoseala virusul poate rezista dacă nu e spălată cu clor sau alţi dezinfectanţi puternici, cu durata lungă de acţiune.

Evident, mai întâi ne dezbrăcăm la intrare de hainele purtate , cele exterioare, rămânem în tricou şi boxeri sau pantaloni scurţi, sau chiloţi…mă rog… obligatoriu lăsăm pantofii purtaţi afară pe un presulet, preferabil îmbibat cu cloramina…..

Apoi, trebuie să dezinfectăm toate cumpărăturile şi pungile-mai ales mânerele acestora, pentru că le vom mai tot atinge, să le lăsăm oricum în holul de lângă uşă, cât mai departe de bucătărie şi restul casei, să luăm pe rând alimentele şi celelelate cumpărături. şi să ne spălăm pe mâini după fiecare nouă manipulare a cumpărăturilor…

Tot ce se poate spăla la jet curent şi abundent de apă este recomandat. Fructe, legume, salate, ierburi, verdeţuri, punguliţe, alimente ambalate, chiar şi detergenţi şi alte chimicale pentru casa. Totul trebuie clătit, şters, depozitat cu răbdare. Spălaţi chiar şi sticlele de apă, suc pe care le-aţi cumpărat, înainte de a le introduce în frigider sau dulapuri.

Ce se bagă în congelator – carne sau pungi de legume sau fructe îngheţate, nu trebuie neapărat spălat, congelarea ucide virusul SARS COV2, însă noi trebuie obligatoriu să spălăm mâinile după ce le-am manipulat.

Nu vă atingeţi fata, nasul, gura, ochii, ochelarii în tot acest timp în care vă ocupaţi de decontaminarea cumpărăturilor….

Luați-vă tot timpul din lume și concentraţi-vă doar pe această operaţiune, explicaţi-le copiilor să stea la distanță și să aibă răbdare, chiar dacă vor ceva din cele cumpărate, Nu îi lăsați să atingă ambalajele până nu le decontaminaţi cu toată atenţia. Paza bună trece primejdia rea!”, ascris Oana Cuzino pe facebook

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Ce să pui în sosul de roșii pentru toamnă. Așa îți va rezista mult timp și va avea un gust delicios pentru întreaga familie. Este un secret al gospodinelor din Bucovina
Capital.ro
A murit marea actriță. A fost una dintre cele mai frumoase și iubite artiste
Playtech.ro
Contribuțiile pentru pensie: cum verifici dacă ți-au fost plătite. Informații utile pentru români
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Pensionarii, îngenuncheați de măsurile de austeritate. Analist: „Statul ar fi trebuit să fie primul afectat”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Românii vor avea portofel digital. Toate actele, într-o singură aplicație
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
Alimentul preferat al lui Piedone. Șeful ANPC îl adoră, cu toate că este dușmanul siluetei
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Ordin de la UE. Interzis pentru șoferii care au făcut școala pe automată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Majorarea accizelor duce la disperarea producătorilor. Cât va ajunge să coste o simplă sticlă de suc
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african