Obama a revenit la Casa Albă. Întâlnire-fulger cu Joe Biden: ”Numele meu este Biden şi sunt vicepreşedintele lui Obama”

A fost agitație la Casa Albă. Barack Obama s-a întors pentru prima dată aici, după plecarea din 2017.

06 apr. 2022, 08:54
Obama a revenit la Casa Albă. Întâlnire-fulger cu Joe Biden: ”Numele meu este Biden şi sunt vicepreşedintele lui Obama”

Obama a revenit la Casa Albă. Fostul preşedinte american a fost invitat de Joe Biden să vorbească pe un subiect comun celor doi, accesul la asistenţa medicală în SUA şi să sărbătorească o reformă emblematică din timpul mandatului acestuia, Obamacare.

Obama a revenit la Casa Albă. Întâlnire-fulger cu Joe Biden: ”Numele meu este Biden şi sunt vicepreşedintele lui Obama”

La momentul revederii, cei doi au făcut glume care mai de care mai savuroase, la fel ca pe vremea când Obama ocupa fotoliul de președinte, iar Biden era vice-președinte. Obama chiar a amintit de această perioadă, adresându-se acestuia: „Vice-preşedintele Biden”.

Preşedintele Joe Biden a continuat jocul dintre cei doi spunând „Numele meu este Joe Biden şi sunt vicepreşedintele lui Barack Obama”. Acesta a afirmat că prezenţa lui Obama la Casa Albă îi aminteşte de vremurile bune.

Obama a a afirmat că „e bine să fii înapoi la Casa Albă”, mai ales că nu a mai revenit aici din 2017. În timpul discursului, Obama a vorbit şi despre lucruri serioase în ceea ce priveşte asistenţa medicală şi programul care reprezintă cea mai emblematică reformă din cele două mandate pe care le-a avut la Casa Albă: Obamacare.

Citește și: Joe Biden anunţă un ajutor militar fără precedent pentru Ucraina, de aproape un miliard de dolari. SUA trimit la Kiev inclusiv drone şi sisteme antiaeriene
Programul „Obamacare” nu a fost prea bine primit din partea republicanilor care la vremea aceea s-au opus vehement. Scopul acestui program a fost de a reduce imensele inegalităţi în ceea ce priveşte accesul la îngrijirile medicale şi asigurări de sănătate.

„Am vrut să reformez sistemul de sănătate chiar dacă m-ar fi costat realegerea şi la un moment asta era cât pe ce să se întâmple”, a spus în glumă Barack Obama.

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat că este necesară consolidarea în continuare a acestui sistem şi a semnat un ordin ce vizează îmbunătăţirea sistemului de susţinere a costurilor de îngrijire pentru membrii din aceeaşi familie.

Citește și: Joe Biden a vizitat o bază militară americană din Polonia, a mâncat pizza cu soldaţii şi a lăudat curajul ucrainenilor: „Stau în mijlocul străzii, în faţa unui tanc blestemat” GALERIE FOTO