Obama este descendentul primului sclav african din America

Barack Obama este descendent din primul sclav african adus în Statele Unite ale Americii, după cum au descoperit specialiştii care au studiat istoria familiei preşedintelui american, pe linie maternă. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 07:51
Obama este descendentul primului sclav african din America

Barack Obama este descendent al primului sclav african din SUA, susţin mai mulţi cercetători americani, care au studiat întreaga istorie a familiei din partea mamei preşedintelui.

Preşedintele Obama ar fi al 11-lea descendent al primului sclav african atestat oficial în SUA. Bărbatul, care ar fi un ascendent din partea mamei preşedintelui, a fost supus sclaviei în 1640 pentru că a încercat să fugă din coloniile americane.

Sclavul afro-american ar fi avut o relaţie cu o femeie albă. Aşa s-ar explica şi faptul că mama lui Barack Obama nu este de culoare, scrie Huffington Post.

De fapt, primii sclavi africani au ajuns în America în 1619, aduşi cu vaporul în Jameston, statul Virginia. Un comerciant olandez care furase sclavii de pe o navă spaniolă, i-a dat la schimb pe mâncare, în Jameston. Dar nu s-au păstrat dovezi certe despre existenţa lor şi nici despre cum erau ţinuţi în sclavie. Prima dovadă scrisă, certă, despre un sclav african în Statele Unite este decizia unui tribunal american, datând din 1640, care hotărâse în vremea aceea că africanul respectiv „trebuie să îşi servească stăpânul şi drepturile acestuia pe durata vieţii sale naturale aici (SUA, n.r.) sau în altă parte”.