Alegeri SUA. Obama şi Sanders o susţin pe Hillary Clinton: Nimeni nu este mai calificat decât ea pentru Casa Albă

Bernie Sanders, senator de Vermont, și-a exprimat joi dorința de a lucra cu Hillary Clinton pentru a-l învinge pe candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump. Momkentan, Sanders rămâne în cursa pentru nominalizare, a mai spus el. La rândul lui, actualul preşedinte al SUA, Barack Obama, o susţine din plin şi chiar o recomandă pentru a ocupa fotoliul de la Casa Albă, considerând că este cel mai calificat candidat.

09 iun. 2016, 18:06

Marți, Sanders își anunțase simpatizanții că nu abandonează cursa în primarele democrate pentru Casa Albă, chiar dacă rivala sa, Hillary Clinton, a revendicat în aceeași zi o victorie istorică.

„Aștept cu nerăbdare să o întâlnesc în curând pentru a vedea cum putem lucra împreună pentru a-l învinge pe Donald Trump și pentru a crea un guvern care să ne reprezinte pe toți”, a declarat Bernie Sanders, joi, la Casa Albă, după o întrevedere de peste o oră cu președintele Barack Obama.

Preşedintele american s-a arătat bucuros de acest plan de colaborare, iar preşedintele Obama a recomandat-o pe Clinton ca fiind „cea mai calificată” pentru funcţia de preşedinte al SUA.

Sanders a afirmat că Donald Trump ar fi un ‘dezastru’ în calitate de președinte. ‘În opinia mea și a majorității americanilor, Donald Trump ar fi în mod clar un dezastru în calitate de președinte al Statelor Unite’, a afirmat el.

Citeşte şi John Kerry: Hillary Clinton va fi un PREŞEDINTE EXTRAORDINAR

Totodată, Sanders le-a mulțumit președintelui Barack Obama și vicepreședintelui Joe Biden pentru că au dat dovadă de imparțialitate în procesul alegerilor primare democrate, relatează Reuters.

Fosta Primă Doamnă, în vârstă de 68 de ani, a revendicat marți victoria în dificila campanie a primarelor împotriva senatorului Bernie Sanders. După o nouă „super-marți”, ea a adunat suficienți delegați pentru a primi învestitura partidului la Convenția care va avea loc la sfârșitul lunii iulie la Philadelphia.