Obiceiul prost care poate provoca decesul de două ori mai mult decât obezitatea. E din ce în ce mai întâlnit de la apariția COVID

Datele unui nou studiu au arătat că nu mai puțin de 676 de mii de persoane mor din cauza acestui obicei prost, față de 337.000 care decedează din cauza obezității.

08 dec. 2021, 19:51
Obiceiul prost care poate provoca decesul de două ori mai mult decât obezitatea. E din ce în ce mai întâlnit de la apariția COVID

Obiceiul prost care poate provoca descesul. Sedentarismul ar putea cauza, în Europa, de două ori mai multe decese decât obezitatea, demonstrează un studiu realizat pe parcursul a 12 ani asupra a peste 300.000 de persoane.

Obiceiul prost care poate provoca descesul de două ori mai mult decât obezitatea

Cercetătorii spun că cel puțin 20 de minute de mers pe jos în ritm vioi vine la pachet cu beneficii mari pentru toate persoanele, indiferent de greutatea pe care o au.

Obezitatea și lipsa de activitate sunt strâns legate. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că persoanele slabe au un risc mai mare de a avea probleme de sănătate dacă sunt inactive, iar persoanele obeze care fac exerciții au o sănătate mai bună decât cele care nu fac acest lucru.

Studiul, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a încercat să distingă pericolele relative pe care inactivitatea și obezitatea le presupun pentru sănătate.

Sedentarismul este un fenomen care trebuie tratat ca o boală, deoarece în timp poate avea efecte foarte periculoase asupra organismului. Sedentarismul reprezintă o problemă foarte actuală în societatea în care trăim, având efecte nocive ca: tulburarea echilibrului metabolic, îmbătrânirea prematură, creșterea riscului dezvoltării cancerului, diminuarea oxigenării organismului, afectarea posturii și a coloanei vertebrale, creșterea în greutate, tulburări genetice.

Citește și: Mişcare-bombă făcută de Nicolae Ciucă. L-a demis pe Virgil Guran care era consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului
Sedentarismul reprezintă un factor de risc cardiovascular și un factor de risc de mortalitatea, persoanele sedentare având un risc de 20-30% mai mare de a dezvolta una dintre afecțiunile cu mortalitate ridicată.

Sedentarismul a devenit cel mai de temut inamic al omului contemporan. Stilul de viață sedentar face referire la perioadele prelungite de repaus des întâlnite atât în rândul adulților care stau ore întregi în șezut în fața monitoarelor la locul de muncă, comunică mai mult electronic și folosesc doar mașina pentru transport, cât și în rândul copiilor care sunt acaparați de jocurile și device-urile electronice.

Citește și: Germania negociază cu Rusia pentru achiziţionarea vaccinului Sputnik V. Mişcare surprinzătoare a guvernului de la Berlin, discuţiile au loc în afara UE