Observatorii OSCE au ajuns la locul catastrofei aeriene din Ucraina

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. OSCE a anunţat vineri că 30 de membri din echipa sa de observatori trimisă în Ucraina au sosit la locul prăbuşirii cu o zi în urmă a unui Boeing 777 malaezian, care a fost cel mai probabil doborât de o rachetă în timp ce survola spaţiul aerian din regiunea Doneţk, unde au loc confruntări armate între trupele ucrainene şi separatiştii rusofoni, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
18 iul. 2014, 15:49
Observatorii OSCE au ajuns la locul catastrofei aeriene din Ucraina

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. Observatorii OSCE sunt primii oficiali care ajung la locul catastrofei, reprezentanţii guvernului de la Kiev nefiind acceptaţi de separatiştii care controlează zona. Totuşi, un lider al insurgenţilor, Serghei Kavtaradze, a declarat prin telefon agenţiei Reuters că vineri au sosit la Doneţk patru experţi ucraineni însoţiţi de o echipă auxiliară compusă din 17 membri, iar aceştia vor ajunge în curând în zona accidentului.

O FAMILIE ÎNTREAGĂ a pierit în tragedia din Ucraina: Soţii Essers şi copiii lor mergeau să exploreze jungla

Controlul acestei zone de către rebeli a făcut până în prezent imposibilă demararea investigaţiei la faţa locului, demersul cel mai important fiind recuperarea celor două cutii negre. Conform mai multor surse, una dintre aceste cutii se află deja în mâinile separatiştilor, care şi-au exprimat intenţia de o preda Moscovei, dar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a precizat că Rusia nu va prelua înregistrările.

Conform surselor locale, până în prezent au fost recuperate 182 din cele 298 de cadavre ale pasagerilor avionului ce zbura joi pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur. ‘Primul ministru’ al autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Alexandr Borodai, s-a declarat dispus să transfere corpurile neînsufleţite către oraşul Harkov, aflat sub autoritatea guvernului de la Kiev, întrucât la Doneţk nu există suficiente camere frigorifice pentru a le păstra.

AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Cum arată ARMA cu care a fost doborât avionul malaezian FOTO şi VIDEO